hor

Nu de zomer eindelijk lijkt te zijn begonnen en we de eerste paar mooie dagen hebben gehad, is het natuurlijk wel prettig dat je hier ook daadwerkelijk van kunt genieten. Dit begint al wanneer we ‘s ochtends opstaan en de ramen en deuren open doen, zodat alles lekker even kan doorluchten. We hoeven je dan natuurlijk niet te vertellen dat dit heerlijke gevoel snel wordt verpest op het moment dat je het gezoem van een mug, wesp of bij hoort. Vooral muggen hebben er een handje van om direct naar binnen te vliegen op het moment dat het raam bij wijze van spreken nog maar op een kier staat. Gelukkig hebben we daarvoor een oplossing en dat is het laten plaatsen van horren. Zo heb je de keuze om alleen te gaan voor een Bruynzeel hordeur bij de achterdeur, maar kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om de ramen die open kunnen, te voorzien van een hor. Een van de voordelen van horren, is dat je de ramen en ook deuren zonder problemen open kunt laten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er ongedierte of pollen naar binnen komen vliegen. Welke voordelen horren nog meer hebben, leggen we je nu uit.

Bescherming tegen muggen en andere insecten

We hebben het al even kort uitgelegd, maar de voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor horren, is omdat ze ideaal zijn om muggen en andere insecten en pollen buiten de deur te houden. Horren worden gemaakt van een dun gaas, waardoor de lucht dus wel kan, maar insecten en pollen worden tegengehouden. Zo kun je dus zonder problemen de ramen en deuren tegen elkaar open zetten en kan het in huis lekker doorwaaien. Dit is dan ook direct de voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor horren en in het bijzonder, een hordeur.

hor (1)

Horren zorgen voor extra privacy

Kies je voor horren, dan kies je ook direct voor een stuk extra privacy. Het voordeel is dat je de ramen en deuren gewoon open kunt doen, zonder dat de mensen naar binnen kunnen gluren. Doordat horren gemaakt worden van dunne gaas, is het een stuk lastiger om naar binnen te kunnen kijken. Zo heb je dus niet alleen het voordeel dat muggen en pollen niet naar binnen kunnen vliegen, maar hoef je je ook geen zorgen te maken over naar binnen kijkende mensen.

Stijlvolle uitstraling van je huis

Een mooi huis, dat willen we graag allemaal. Kies je voor horren, dan zorgt het direct voor een andere look en feel. Wat dacht je van bijvoorbeeld zwarte of antraciet gekleurde horren in of op het kozijn? Dit zal er direct voor zorgen dat het aanzicht een stuk beter wordt. Vooral wanneer je met de volledige woning aan de slag gaat en dus niet alleen voor nieuwe raambekleding gaat, maar ook kijkt naar PVC vloeren, dan is het goed om deze op elkaar af te stemmen. Natuurlijk kun je prima kiezen voor een lichte PVC vloer en donkere horren, maar is het vaak wel mooier om dit enigsins op elkaar af te stemmen.

een grijze badkamer met een wit bad en een meubel van hout

Nu het voorjaar eraan komt, gaan veel mensen over op een grote schoonmaak. Ook de badkamer mag het niet ontzien. Haal die badkamerreiniger maar tevoorschijn, zo maak je de badkamer schoon in zes stappen!

De WC

De WC maak je schoon door wat bleek in de wc-pot te gieten en dat enkele minuten in te laten trekken. Borstel dit vervolgens een beetje uit met een wc-borstel en spoel door. Neem de wc-pot en -bril af met een doekje dat je vervolgens direct in de was gooit. Neem ook de spoelknop van de wc goed af. Hier zitten doorgaans een hoop bacteriën op.

De douche

De douchecabine maak je schoon met een spray of een sopje met allesreiniger. Het gebruik van een schuurspons is handig, omdat in de douchebak vaak wat aangekoekte zeepresten vast kunnen zitten. Als je heftige kalkaanslag in de douche hebt, kun je dit verwijderen met een schuurspons en wat antikalk.

De badkuip

badkamer met een los bad voor een raam

Als je de gelukkige eigenaar bent van een bad, moet ook de grondig gereinigd worden wanneer je de badkamer schoonmaakt. Ook de badkuip maak je schoon met een sopje met water en allesreiniger en eventueel wat schoonmaakazijn. Laat het sopje een kwartiertje intrekken en veeg het vervolgens schoon met een natte doek. Bij zowel de douchebak als je bad kan het geen kwaad om even de haren uit het putje te halen en om met een mengsel van soda en schoonmaakazijn de nare lucht uit het putje te laten verdwijnen.

De wastafel

Ook de wastafel maak je schoon met een sopje van allesreiniger en water en eventueel pak je kalkaanslag aan met schoonmaakazijn of antikalk. Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd de zwanenhals onder de wasbak los te schroeven en voorzichtig met een mes de aangekoekte zeepresten los te peuteren. Plaats daar een emmertje of teiltje onder om het lekken op te vangen.

badkamer met een witte waskom op een marmeren blad

Spiegels

Laat je spiegels weer glanzen met een speciale spray voor glas en een glasdoek. Let op: gebruik geen gewone doekjes voor je spiegel, want dan krijg je lelijke strepen.

De vloer

Pak tot slot de vloer aan voor een stralende badkamer. Droog de vloer eerst goed, zodat je effectief met een stofzuiger aan de slag kunt en dweil de vloer vervolgens met een sopje van water en allesreiniger. De meeste mensen hebben een tegelvloer in de badkamer. Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd de voegen van de tegels wat extra aan te pakken met bijvoorbeeld een oude tandenborstel. Ook zijn de voegen van tegels de ideale plek voor schimmelkolonies om zich uit te breiden, zeker in vochtige omgevingen als de badkamer. Let daar dus goed op!

moderne badkamer met een inloopdouche van glas

Glas op maat is een veelzijdige en stijlvolle oplossing voor zowel functionele als esthetische doeleinden in huis. Of het nu gaat om een glazen douchewand, een tafelblad, spiegels of zelfs decoratieve elementen, op maat gemaakt glas biedt talloze mogelijkheden om je interieur naar een hoger niveau te tillen. In deze blog bespreken we de voordelen, toepassingen en overwegingen bij het kiezen van glas op maat.

Voordelen van glas op maat

Perfecte pasvorm

Een van de grootste voordelen van glas op maat is de perfecte pasvorm. Standaard glasafmetingen passen vaak niet precies in de ruimte of het meubel waarvoor ze bedoeld zijn. Op maat gemaakt glas wordt exact gesneden en afgewerkt volgens jouw specificaties, wat resulteert in een naadloze integratie in je interieur.

Esthetische waarde

Glas heeft een moderne en elegante uitstraling die vrijwel elke ruimte kan verfraaien. Met glas op maat kun je unieke ontwerpen en vormen creëren die passen bij jouw persoonlijke stijl en de inrichting van je huis. Denk aan een prachtige glazen balustrade of een op maat gesneden glazen achterwand in de keuken.

Functionele flexibiliteit

Op maat gemaakt glas biedt functionele flexibiliteit voor diverse toepassingen. Of je nu een glazen deur, een scheidingswand of een op maat gesneden spiegel nodig hebt, glas op maat kan aan al je specifieke eisen voldoen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zowel kleine aanpassingen als grote renovatieprojecten.

moderne badkamer met bad en een glazenwand.

Toepassingen van glas op maat

Douchewanden en -deuren

Een glazen douchewand of -deur op maat geeft je badkamer een luxe uitstraling en maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Met verschillende opties zoals helder glas, matglas of gekleurd glas kun je de perfecte sfeer creëren.

Tafelbladen

Glazen tafelbladen op maat zijn niet alleen stijlvol maar ook praktisch. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en voegen een moderne touch toe aan je eethoek, salontafel of bureau. Bovendien beschermt een glazen blad het onderliggende oppervlak tegen krassen en slijtage.

lees ook:
De 5 duurste huizen van Rotterdam in juli 2024: Exclusief binnenkijken
Rotterdam, bekend om zijn moderne architectuur, bruisende haven en dynamische stadsleven, herbergt enkele van de meest luxueuze en prestigieuze woningen van Nederland. Terwijl de stad zich blijft ontwikkelen en innoveren, blijft de vraag naar exclusieve vastgoedopties stijgen. Lees verder wat de top 5 duurste huizen van Rotterdam zijn

Spiegels

Spiegels op maat zijn ideaal voor badkamers, slaapkamers en gangen. Je kunt kiezen uit verschillende vormen, afwerkingen en randafwerkingen om de perfecte spiegel te creëren die bij jouw interieur past. Grote spiegels kunnen een ruimte groter en lichter laten lijken, wat een extra voordeel is.

Keukenachterwanden

Een glazen achterwand in de keuken is niet alleen mooi maar ook functioneel. Het is hittebestendig, gemakkelijk schoon te maken en kan op maat worden gemaakt om perfect aan te sluiten op je keukenontwerp. Met verschillende kleuren en afwerkingen kun je een unieke look creëren.

Overwegingen bij het kiezen van glas op maat

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke factor bij het kiezen van glas, vooral voor toepassingen zoals douchewanden en tafelbladen. Gehard glas is een populaire keuze omdat het vijf keer sterker is dan normaal glas en bij breuk in kleine, onscherpe stukjes uiteenvalt.

Afwerking en bevestiging

Bij het bestellen van glas op maat zijn de afwerking en bevestigingsopties cruciaal. Gepolijste randen, geslepen hoeken en aangepaste uitsparingen voor bevestigingsmiddelen zorgen voor een professionele en veilige installatie.

Kwaliteit en duurzaamheid

Investeer in hoogwaardig glas van een betrouwbare leverancier om ervoor te zorgen dat je product duurzaam en van hoge kwaliteit is. Goedkoop glas kan op de lange termijn problemen veroorzaken, zoals krassen, barsten of zelfs breuk.

Conclusie

Glas op maat biedt een wereld van mogelijkheden voor het verfraaien en verbeteren van je interieur. Met de perfecte pasvorm, esthetische waarde en functionele flexibiliteit is op maat gemaakt glas de ideale keuze voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu je badkamer, keuken of woonruimte wilt vernieuwen, glas op maat kan je helpen om een stijlvolle en moderne uitstraling te creëren die precies aan jouw wensen voldoet

optimaal slaapcomfort

Je slaapkamer is de belangrijkste ruimte in huis. Het is namelijk de ruimte waar je doorgaans de meeste uren doorbrengt. Gemiddeld zo’n acht uur per etmaal, terwijl je in de woonkamer, badkamer en keuken veel minder uren spendeert. Het is dus belangrijk om veel aandacht te besteden aan de inrichting van je slaapkamer. Toch gaat daar nog heel wat fout, waardoor je jezelf onbewust tekort doet. Sta eens stil bij de onderstaande aandachtspunten en doe de check: hoe goed is jouw slaapkamer eigenlijk?

Optimaal slaapcomfort

Zoals de slaapkamer de belangrijkste kamer in huis is, zo is het bed het belangrijkste element in deze ruimte. Een bed moet comfortabel zijn en de juiste ondersteuning aan je lichaam bieden. Kies voor een bedbodem van hoge kwaliteit in combinatie met een Matras op maat om gezondheidsklachten te voorkomen. Zorg ervoor dat het ventilerend vermogen goed is en besteed aandacht aan elk detail. Hoe beter je bed, hoe beter je nachtrust, hoe beter je gezondheid!

slaapkamer, vrouw ligt op bed met een ontbijtje.

De plaats van het bed

Niet alleen de kwaliteit van het bed is belangrijk, ook de plaats van het bed speelt een rol. Al heb je een bed van topkwaliteit met een Auping matras tot je beschikking, als je het niet goed neerzet, heb je er volgens de Oosterse leer Feng Shui alsnog niet veel aan. Bij deze leer draait alles om energiestromen. Zet het bed liever niet met het hoofdeind bij het raam, omdat de energie daar zwakker is. Ook is het niet aan te bevelen om een bed met één zijde tegen de wand te plaatsen, omdat de energiestromen dan niet goed kunnen circuleren. Men adviseert zelfs om een bed het liefst niet loodrecht tegenover deuren te plaatsen, omdat de energie vanuit het bed dan te veel naar de andere ruimte zou stromen.

Behoud het overzicht

Een slaapkamer is om in te slapen, niet om goederen in op te slaan. Een kledingkast is natuurlijk geen probleem, mits je deze keurig indeelt en altijd netjes dichtdoet. Beperk echter de inventaris van de slaapkamer tot een absoluut minimum. Hoe meer spullen er staan, hoe minder goed je gedachten tot rust kunnen komen. In je onderbewustzijn blijf je dan afgeleid worden en dat komt de nachtrust niet ten goede. Vermijd ook elektrische apparatuur zoals televisies, tablets en telefoons in de slaapkamer. Laat geen losse spullen slingeren, maar ruim alles direct op!

interieur woonkamer met veel hout en kamerplanten

De invloed van duurzaam wonen op de Nederlandse woningmarkt

De afgelopen jaren is er een groeiende belangstelling voor duurzaam wonen in Nederland. Deze trend wordt gedreven door een combinatie van milieubewustzijn, stijgende energieprijzen en de wens om een gezondere leefomgeving te creëren. In deze blog bespreken we de invloed van duurzaam wonen op de woningmarkt en geven we enkele tips voor het verduurzamen van je huis.

Waarom duurzaam wonen?

Duurzaam wonen betekent dat je je huis zo inricht dat het minder belastend is voor het milieu en efficiënter omgaat met natuurlijke hulpbronnen. Dit kan variëren van het isoleren van je woning tot het installeren van zonnepanelen en energiezuinige apparatuur. De voordelen van duurzaam wonen zijn legio:

  • Lagere energiekosten: een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie, wat resulteert in lagere energierekeningen.
  • Verhoogde woningwaarde: duurzame woningen zijn gewild op de markt en kunnen een hogere verkoopprijs opleveren.
  • Gezondere leefomgeving: duurzame materialen en verbeterde ventilatie dragen bij aan een gezonder binnenklimaat.

Duurzaamheidsmaatregelen die de waarde van je huis verhogen

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om je huis duurzamer te maken en tegelijkertijd de waarde ervan te verhogen:

1. Isolatie

Een van de meest effectieve manieren om je huis energiezuiniger te maken, is door goede isolatie. Dit omvat dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Een goed geïsoleerd huis blijft in de winter warmer en in de zomer koeler, waardoor je minder afhankelijk bent van verwarming en airconditioning.

woningisolatie

2. Zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een uitstekende investering voor de lange termijn. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je energiekosten dalen en je bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot.

3. Dubbel glas

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas kan een groot verschil maken in de energie-efficiëntie van je woning. Dubbel glas zorgt voor betere isolatie en minder warmteverlies. Voor professionele hulp hierbij kun je terecht bij glasservice bij glas.nl.

4. Groene daken

Groene daken zijn bedekt met vegetatie en bieden een reeks voordelen, waaronder isolatie, regenwaterbeheer en een verlengde levensduur van het dak. Bovendien dragen ze bij aan de biodiversiteit in stedelijke gebieden.

duurzame dakbedekking met groene daken

De toekomst van duurzaam wonen

De Nederlandse overheid stimuleert duurzaam wonen door middel van subsidies en fiscale voordelen. Deze incentives maken het aantrekkelijker om te investeren in duurzame oplossingen. Daarnaast zien we dat kopers steeds meer waarde hechten aan de energieprestaties van een woning, wat de vraag naar duurzame woningen verder zal stimuleren.

Lees ook:
Thuisbatterij vergroot waarde woning

Voordelen en invloed op de woningmarkt 

Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee en de waarde van je huis. Door te investeren in isolatie, zonnepanelen, dubbel glas en groene daken, kun je je woning energiezuiniger en aantrekkelijker maken voor toekomstige kopers. Bovendien dragen deze maatregelen bij aan een gezondere en comfortabelere leefomgeving.

man en vrouw geven handfive

Hoeveel je kunt lenen in een hypotheek is vooral afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Leningen kunnen ervoor zorgen dat je maximale hypotheek daalt, maar het verduurzamen van je huis zorgt voor een hogere maximale hypotheek. Wat heeft invloed op je maximale lening op jouw inkomen?

Om jou en om zichzelf te beschermen, letten banken goed op wat ze jou aan hypotheek geven. Niemand heeft er namelijk baat bij dat je een schuld hebt die te hoog is ten opzichte van je inkomen. Toch kan het lenen van €10.000 extra voor jou misschien net het verschil maken tussen wel of niet kunnen kopen. Voor jou is het handig om te weten wat de maximale hypotheek kan beïnvloeden. Wij leggen het je graag uit.

Hoe wordt jouw maximale hypotheek berekend?

De basis wordt gevormd door je inkomen. Vervolgens wordt gekeken welk deel van je inkomen je kunt besteden aan woonlasten. Er wordt bij de maximale hypotheek ook rekening gehouden met de hoogte van je schulden en met bepaalde vaste lasten. Het hebben van een creditcard en het rood kunnen staan op je bankrekening, verlagen bijvoorbeeld je maximale lening. De maximale hypotheek berekenen hoeft niet ingewikkeld te zijn. In een paar klikken bereken je het online helemaal zelf.

Wat is het effect van een studieschuld op je maximale hypotheek?

Tot 2024 werd bij het bepalen van het effect van een studieschuld gerekend met het startbedrag van de schuld. Was je afgestudeerd met een schuld van €25.000, dan was dit het uitgangspunt. Tegenwoordig is het iets soepeler. Nu wordt namelijk het werkelijke maandelijkse bedrag dat je aan DUO betaalt voor je studieschuld, meegerekend. Dat is fijn als je al een deel hebt afgelost. De hoogte van de rente maakt een groot verschil voor het effect. Je kunt zelf berekenen wat voor jou de gevolgen zijn van het hebben van een studieschuld.

Het effect van andere leningen

tekenen van een koopovereenkomst van een woning. Op de voorgrond staat een klein houten huisje.

Behalve de studieschuld staan de meeste leenvormen geregistreerd bij het BKR. Vóór het afsluiten van een hypotheek gaat de geldverstrekker je altijd toetsen bij het BKR. De leningen die je op je naam hebt, gaan geldverstrekkers meerekenen bij het berekenen van de maximale hypotheek op jouw naam. Een lening van een paar duizend euro kan zorgen voor een tienduizend euro lagere hypotheek. Pas dus op met het afsluiten van leningen als je een huis wilt kopen. Onder leningen worden onder andere verstaan:

  • Creditcards op afbetaling
  • Uitgestelde betalingen
  • Private lease van een auto
  • Roodstand op je betaalrekening
  • Een kostbare telefoon die je maandelijks afbetaalt via jouw telefoonbedrijf

Meer hypotheek als alleenstaande

Dit jaar hebben alleenstaanden recht op een hogere maximale hypotheek dan tweeverdieners met hetzelfde inkomen. Sinds 1 januari kunnen alleenstaande starters meer lenen dan in 2023 mogelijk was. De hoogte van het extra leenbedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Om extra te kunnen lenen, moet je minimaal een bruto inkomen hebben van €28.000. Lukte het jou als alleenstaande vorig jaar niet om een hypotheek af te sluiten? Overweeg dan om opnieuw een afspraak te maken met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Misschien kan er nu wel meer.

Meer hypotheek voor een duurzame woning

Verborgen besparingen voor je nieuwe thuis

Sinds 1 januari is je maximale hypotheek deels afhankelijk van het energielabel van je nieuwe huis. Hoe beter het label, hoe hoger je hypotheek. Koop je bijvoorbeeld een woning met label A of B, dan kun je € 10.000 meer lenen dan bij een minder duurzaam huis met label E, F of G. Bij het allerbeste label (A++++) is je hypotheek zelfs € 50.000 hoger.

Maar wat als je een niet zuinige woning wilt verduurzamen? Kopers van een huis met een slecht energielabel kunnen tot €20.000 extra lenen voor het verduurzamen van het huis. Dit geld moet wel aantoonbaar gebruikt worden voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

zwembad water

Veel huiseigenaren overwegen de toevoeging van een zwembad in hun tuin als een luxe die niet alleen waarde toevoegt aan hun woning, maar ook een bron van eindeloos plezier biedt voor familie en vrienden. Voordat je een zwembad aanschaft is het echter belangrijk om na te denken over hoeveel onderhoud het nodig kan hebben. Als je niet oeverloos blaadjes en vuil uit je zwembad wil scheppen, is een zwembadzeil onmisbaar. Maar hoe kies je het beste zwembadzeil? In dit artikel geven we je enkele tips.

Overweeg de vorm en grootte van je zwembad

Het meest voor de hand liggende aspect bij de keuze van een zwembadzeil is de vorm en grootte van je zwembad. Zwembaden komen voor in diverse vormen en groottes, van grote rechthoekige ontwerpen tot kleinere ronde exemplaren. Zorg ervoor dat het zwembadzeil dat je kiest precies past, zodat het je zwembad goed beschermt tegen vuil, bladeren en mogelijk zelfs helpt bij de temperatuurregulatie van het water.

tuinontwerp met zwembad

Materiaalkeuze

Zwembadzeilen zijn gemaakt van verschillende materialen, elk met eigen voor- en nadelen. Polyethyleen zeilen zijn bijvoorbeeld lichtgewicht en betaalbaar maar bieden minder duurzaamheid tegen UV-straling en slijtage. Aan de andere kant zijn PVC-zeilen sterker en beter bestand tegen algengroei en schimmel, maar hier komen wel hogere kosten bij kijken. Wat de beste materiaalkeuze is voor jou hangt af van het klimaat waarin je leeft.

Lees dit interessante artikel over de thuisbatterij. Ook interessant als je een zwembad hebt

Veiligheidskenmerken

Voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren is veiligheid een extra belangrijke factor. Veiligheidszeilen zijn speciaal ontworpen om nare ongelukken te voorkomen. Door het zeil kunnen kinderen en huisdieren niet in het water belanden. Dit soort zeilen zijn meestal strakker gespannen en sterker dan gewone afdekzeilen. Zeker voor eigenaren van ingegraven zwembaden is dit een zeer belangrijke overweging. De kans dat iemand per ongeluk in een bovengronds zwembad valt, zoals intex zwembad rond, is kleiner. Toch kan een extra veilig zeil ook voor die zwembaden een gevoel van zekerheid geven.

Gebruiksgemak

zwembad

Een ander belangrijk aspect is het gebruiksgemak. Sommige zwembadzeilen zijn uitgerust met systemen om ze gemakkelijk over het zwembad te trekken of op te rollen wanneer ze niet nodig zijn. Het kiezen van een zeil dat eenvoudig te hanteren is, bespaart tijd en moeite bij dagelijks gebruik.

Lees ook:
De veelzijdigheid van zwembadafdekkingen

Onderhoudsfactor

Tenslotte is het goed om na te denken over de onderhoudsvriendelijkheid van het zwembadzeil. Hoe makkelijk is het schoon te maken? Is het zeil bestand tegen schimmelgroei? De antwoorden op deze vragen kunnen op lange termijn veel uitmaken voor de gebruiksvriendelijkheid en levensduur van het product.

Het kiezen van het juiste zwembadzeil kan bepalend zijn voor hoeveel plezier je hebt van je buitenzwemfaciliteiten. Door rekening te houden met de grootte en vorm van je zwembad, de gewenste materialen, de veiligheidsvereisten, het gebruiksgemak en het onderhoud, kun je een geïnformeerde keuze maken die past bij jouw behoeften. Vergeet niet dat een goed gekozen zeil niet alleen functioneel moet zijn maar ook moet bijdragen aan de algehele esthetiek van je buitenruimte.

online woningwaarde

De interesse in thuisbatterijen is de laatste jaren flink toegenomen. Door de stijgende energiekosten en de toename van duurzame energieoplossingen, zoals zonnepanelen, zijn thuisbatterijen nu populairder dan ooit. Maar hoe kan een thuisbatterij de waarde van je woning precies vergroten? Wat zijn de geschatte kosten van een thuisbatterij? En hoe kun je de beste keuze maken voor jouw situatie? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Hoe vergroot een thuisbatterij de waarde van je woning?

Een thuisbatterij vergroot de waarde van je woning doordat je energie kunt opslaan en efficiënter kunt gebruiken. Dit betekent lagere energiekosten en een hogere mate van energie-onafhankelijkheid, wat aantrekkelijk is voor potentiële kopers.

Voor een gemiddeld huishouden kan een thuisbatterij de energierekening aanzienlijk verlagen. Daarnaast draagt het bij aan een duurzamere levensstijl, iets wat steeds meer kopers belangrijk vinden.

waarde van je huis

Wat zijn de kosten van een thuisbatterij?

De kosten van een thuisbatterij variëren sterk, afhankelijk van de capaciteit en het merk. Gemiddeld kost een thuisbatterij tussen de €5.000 en €10.000, inclusief installatie.

De exacte kosten hangen af van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de batterij en de complexiteit van de installatie. Een batterij met een grotere capaciteit kan meer energie opslaan, maar is ook duurder in aanschaf.

Waar bestaan de kosten van een thuisbatterij uit?

Wanneer je een thuisbatterij gaat aanschaffen, wil je natuurlijk weten waar de kosten precies uit bestaan. Het materiaal van de batterij is de grootste kostenpost.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste kostencomponenten:

  1. Materiaal: De batterij zelf is de grootste kostenpost. Dit omvat de opslagcapaciteit, de omvormer en de benodigde bekabeling.
  2. Installatie: Dit zijn de kosten voor de installatie van de batterij. Deze kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het systeem en de tarieven van de installateur.
  3. Onderhoud: Hoewel thuisbatterijen over het algemeen weinig onderhoud vereisen, kunnen er op de lange termijn kosten zijn voor het vervangen van onderdelen of het upgraden van het systeem.

Doe onderzoek voor je overgaat tot aanschaf

Een thuisbatterij kan dus de waarde van je woning aanzienlijk vergroten door lagere energiekosten en meer energie-onafhankelijkheid te bieden. Ook zorgt je vaak voor een beter energielabel. De kosten van een thuisbatterij variëren afhankelijk van de capaciteit en het merk, maar zijn een investering die zichzelf op de lange termijn kan terugverdienen. Door de stijgende populariteit en de voordelen van duurzame energieoplossingen, is een thuisbatterij een slimme keuze voor zowel je portemonnee als het milieu.

Als je overweegt om een thuisbatterij aan te schaffen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen en verschillende opties te vergelijken. Zo kun je de beste keuze maken voor jouw situatie en optimaal profiteren van de voordelen die een thuisbatterij te bieden heeft.

wereldbol - emigreren

Emigreren is een spannende beslissing dat gepaard gaat met talloze voorbereidingen en keuzes die gemaakt moeten worden. Een van de grootste vragen waarmee je te maken krijgt, is wat je met je inboedel moet doen. Neem je al je spullen mee naar het land waar je gaat wonen, neem je maar een deel mee of helemaal niks? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je waardevolle spullen goed beheerd worden tijdens de emigratie. Dus wat kan je doen met je inboedel als je gaat emigreren?  

Je inboedel verkopen

Overweeg je om een frisse start te maken in je nieuwe land? Dan kan het verkopen van je gehele inboedel een praktische oplossing zijn. Je bespaart hierdoor op verhuis- en opslagkosten en tegelijkertijd verdien je extra geld om je emigratie te financieren. Platformen zoals Marktplaats of Facebook Marketplace zijn handige tools om je meubels, elektronica en andere huishoudelijke items te verkopen. Organiseer een garageverkoop of neem contact op met tweedehandswinkels die mogelijk geïnteresseerd zijn in je spullen. Door je inboedel te verkopen, maak je ruimte voor nieuwe aankopen die beter passen bij je nieuwe leven in het buitenland.

Bewaren in opslagruimte

Als je waardevolle of sentimentele items hebt die je niet wilt verkopen maar ook niet kunt meenemen, kan het huren van een opslagruimte een uitstekende optie zijn. Dit geeft je de gemoedsrust dat je bezittingen veilig en beschermd zijn terwijl jij een nieuw leven opbouwt in een ander land. Het is belangrijk om opslagfaciliteiten te kiezen die betrouwbaar en goed beveiligd zijn. Door je spullen op te slaan, houd je de optie open om ze later opnieuw te gebruiken of terug te halen.

opslagruimte

Sturen naar je nieuwe bestemming

Het is ook een optie om je hele (of een deel van) je inboedel mee te nemen naar het nieuwe land. Denk er wel aan dat dit een complexe en kostbaar traject kan zijn. Een zeecontainer huren is vaak de beste en makkelijkste optie om je inboedel te verplaatsen. Het is vooral een praktische oplossing voor grote hoeveelheden aan spullen. Het beidt voldoende ruimte en bescherming tijdens het transport. Zorg er wel voor dat je een betrouwbaar verhuisbedrijf inhuurt dat ervaring heeft met internationale verhuizingen. Dit helpt je om het logistieke proces soepel te laten verlopen, inclusief het afhandelen van douaneformaliteiten. Vergeet ook niet om je inboedel goed te verzekeren voor eventuele schade tijdens het transport.

verhuiswagen

Doneren aan een goed doel

Als je besluit om je inboedel niet mee te nemen naar het nieuwe land, kan je er ook voor kiezen om alles te doneren aan een goed doel. Dit is een snelle manier om van je spullen af te komen en tegelijkertijd anderen te helpen. Lokale liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties zijn vaak blij met meubels, kleding en huishoudelijke artikelen. Doneren is daarnaast ook een praktische oplossing voor items die je niet kunt verkopen of opslaan. Zo geef je je spullen een tweede leven en draag je bij aan een goed doel.

Achterlaten bij familie of vrienden

Soms is het achterlaten van je inboedel bij familie of vrienden de beste oplossing, vooral als je van plan bent om op een later tijdstip terug te keren. Dit kan ook handig zijn voor tijdelijke opslag voordat je een definitieve beslissing neemt over wat je met je spullen wilt doen. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over de opslagduur en eventuele kosten die ermee gemoeid zijn. Dit voorkomt misverstanden en zorgt voor een soepel verloop. Familie en vrienden kunnen vaak flexibelere oplossingen bieden dan commerciële opslagfaciliteiten.

Slimme keuzes voor een soepele emigratie

Er zijn verschillende manieren om met je inboedel om te gaan wanneer je gaat emigreren. Of je nu besluit te verkopen, op te slaan, te verzenden, te doneren of achter te laten bij familie of vrienden, het belangrijkste is om een weloverwogen keuze te maken die past bij jouw specifieke situatie. Bedenk of je jouw inboedel wilt houden of misschien op later tijdstip terug wilt hebben zodat je de keuzes daarop kan baseren. Plan vooruit en overweeg zorgvuldig al je opties zodat je op een goed georganiseerde manier kan emigreren naar het buitenland.

vakantiehuisje inrichten (1)

Er komt best wel wat kijken bij het inrichten van je vakantiehuis. Je wil nu eenmaal dat alle comfort en sfeer aanwezig is voor je gasten, maar je wil het ook zo praktisch mogelijk maken. En natuurlijk wil je je vakantiewoning een eigen touch geven en wil je de stijl helemaal zelf bepalen en goed uitvoeren. Met een paar slimme tips en wat creatieve ideeën tover je jouw vakantiewoning om tot een ware oase van rust en comfort!

1. Kies een stijl die past

De eerste stap is het bepalen van de interieurstijl die je wil doorvoeren in het vakantiehuis. Er zijn talloze stijlen om uit te kiezen, dus neem de tijd om te oriënteren en te kijken naar wat je aanspreekt. Denk hierbij ook aan de locatie van je vakantiewoning. Een strandhuis vraagt bijvoorbeeld om een andere sfeer dan een moderne villa. Kijk ook naar de vorm van de vakantiewoning om daar inspiratie uit te halen. Een A-frame huisje is minder geschikt om in te richten met design meubilair, maar daar kun je juist heel gemakkelijk omtoveren tot een romantisch huisje!

Populaire interieurstijlen in vakantiehuizen zijn bijvoorbeeld de Scandinavische stijl waarbij de nadruk ligt op minimalisme en functionaliteit en de landelijke stijl die warm en gemoedelijk is en waarbij veel natuurlijke, robuuste materialen worden gebruikt. Maar je hebt ook de beach stijl die de ontspannen en frisse sfeer van het strand naar binnen haalt. En dan heb je ook nog de industriële stijl, de moderne stijl of de hotel chique stijl. En een stijl die tegenwoordig steeds vaker wordt gekozen is de Japandi stijl. Genoeg om uit te kiezen dus!

vakantiehuisje inrichten (2)

2. Voeg sfeer en comfort toe

Comfort is natuurlijk essentieel in een vakantiewoning. Het belangrijkste is dat je gasten urenlang fijn kunnen zitten en liggen. Een te kleine bank in de woonkamer kan een irritatiepuntje zijn, net als bijvoorbeeld oncomfortabele houten stoelen waar je niet lang op kunt zitten. En hetzelfde geldt voor de bedden. Zorg voor comfortabele meubels, maar ook voor zachte kussens en plaids. Vergeet daarbij ook de buitenruimte niet! Je gasten willen erg graag buiten zitten, dus zorg ook hier voor comfortabele tuinmeubels.

Naast comfort, is sfeer ook erg belangrijk. Hierdoor voelen je gasten zich helemaal thuis en dat zorgt voor een aangenaam gevoel. De meeste sfeer in je vakantiewoning voeg je toe met de juiste verlichting. Gebruik sfeervolle lampen voor intieme hoekjes en zorg voor goede verlichting in de functionele ruimtes. Maar ook gebruik van (led)kaarsen om een extra warme en knusse sfeer te creëren.

3. De finishing touch: accessoires

Met accessoires maak je je vakantiewoning helemaal af. Het toevoegen van planten kan alleen al een heel verschil maken. Het kan wel lastig zijn om deze in leven te houden, want ze hebben vaak regelmatig water en verzorging nodig. Soms is het dan ook handiger om te kiezen voor kunstplanten of planten die lang zonder water kunnen.

Kies accessoires die passen bij de stijl van je woning en die een persoonlijke touch geven. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, kaarsen, vloerkleden en vazen, maar ook tijdschriften, spelletjes en boeken zijn een fijne toevoeging. Je kunt bijvoorbeeld zelf ook een boekje maken met leuke activiteiten in de omgeving, die je gasten rustig kunnen doorbladeren. En vergeet ook geen fijne zeep neer te zetten in de badkamer. Elke kleine, aangename verrassing zorgt voor een positieve ervaring bij je gasten.

4. Voeg luxe extra’s toe

Er zijn alleen al een heleboel luxueuze vakantiehuizen in Nederland te vinden. Voor je potentiële gast zijn er dus genoeg vakantiehuisjes om uit te kiezen. Om de keuze makkelijker te maken, kun je luxe extra’s toevoegen waardoor jouw vakantiehuis nog aantrekkelijker wordt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een wellness faciliteit. De vraag naar vakantiehuisjes met privé wellness faciliteiten wordt namelijk steeds groter. Denk bijvoorbeeld aan een houtgestookte hottub, een sauna (binnen- of buitenshuis), een ligbad of een sunshower. Maar je kunt ook denken aan andere luxe extra’s, zoals een vuurplaats, een barbecue, een buitenkeuken of een wijnklimaatkast.

Veel plezier met inrichten!