badkamerrenovatie

Een badkamer in een dag renoveren is een slimme keuze, vooral voor ouderen die hun badkamer veiliger en comfortabeler willen maken. In dit artikel lees je zes voordelen van zo’n snelle renovatie. Van een inloopdouche tot een douche-wc, ontdek hoe je badkamer weer functioneel wordt voor dagelijks gebruik.

1. Je bespaart veel tijd

Het grootste voordeel van een badkamerrenovatie in een dag is de tijdsbesparing. Je hoeft niet wekenlang in de rommel te zitten en zonder badkamer te leven. De renovatie wordt efficiënt uitgevoerd door ervaren vakmensen, zodat je dezelfde dag nog kunt genieten van je vernieuwde badkamer.

Dit betekent ook minder overlast en verstoring in huis. Zeker voor ouderen is dit een belangrijk voordeel, omdat een lange renovatieperiode veel ongemak kan veroorzaken. MAX Badkamers biedt hierin de perfecte oplossing met hun snelle en betrouwbare service.

2. Je voert snel persoonlijke aanpassingen door

Een badkamer renovatie in een dag biedt ook de mogelijkheid om de ruimte volledig aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Denk aan extra handgrepen, een verhoogd toilet of een comfortabele douche-wc. Dit soort aanpassingen maken het dagelijkse gebruik van de badkamer veel makkelijker en veiliger.

Door de ruimte aan te passen aan jouw wensen, zorg je ervoor dat je langer zelfstandig kunt blijven wonen. Het is een investering in jouw comfort en veiligheid, die zich dagelijks terugbetaalt. Een badkamer in een dag renoveren zorgt ervoor dat je snel weer kunt genieten van een functionele en prettige badkamer.

3. Je verhoogt snel de waarde van je huis

Een moderne, veilige en comfortabele badkamer verhoogt de waarde van je huis. Mocht je ooit besluiten te verhuizen, dan is een gerenoveerde badkamer een groot pluspunt voor potentiële kopers. Een badkamer in een dag laten renoveren kan dus niet alleen je huidige wooncomfort verbeteren, maar ook een slimme investering zijn voor de toekomst.

Ouderen die hun huis veiliger willen maken zonder langdurige verbouwingen, kunnen met een snelle renovatie hun badkamer weer optimaal gebruiken. Van een inloopdouche tot een douche-wc, de mogelijkheden zijn eindeloos en maken het dagelijks leven een stuk aangenamer.

4. Minimale verstoring van je dagelijks leven

Een badkamer renoveren kan vaak zorgen voor veel overlast en verstoring van je dagelijkse routine. Bij een renovatie die weken duurt, moet je vaak elders douchen en wordt je huis een bouwplaats. Dit kan veel stress en ongemak veroorzaken, vooral voor ouderen.

Een badkamer in een dag renoveren minimaliseert deze verstoring. Doordat de werkzaamheden snel en efficiënt worden uitgevoerd, kun je dezelfde dag nog gebruikmaken van je vernieuwde badkamer. Dit betekent dat je dagelijkse routine nauwelijks wordt onderbroken, wat vooral voor ouderen een groot voordeel is.

5. Duurzaam en milieuvriendelijk

Een snelle badkamerrenovatie kan ook duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Moderne materialen en installatietechnieken zorgen ervoor dat je badkamer energiezuiniger en waterbesparend wordt. Dit betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een kleinere ecologische voetafdruk.

Door te kiezen voor milieuvriendelijke opties zoals waterbesparende kranen en douchekoppen, draag je bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien zorgt een goed geïsoleerde badkamer voor een betere warmtebehoud, wat weer bijdraagt aan lagere energiekosten.

Ook je badkamer laten renoveren in één dag?

Het renoveren van je badkamer in een dag biedt tal van voordelen. Het is een snelle, efficiënte en kostenbesparende manier om je badkamer veiliger en comfortabeler te maken. Voor ouderen is dit een perfecte oplossing om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Overweeg een badkamerrenovatie met MAX Badkamers en ervaar zelf het gemak en de voordelen van een snelle en professionele aanpak.

houten meubels

Ben je iemand die nauwgezet alle interieurtrends in de gaten houdt en opvolgt? Dan is de kans groot dat jouw interieur weliswaar hip, maar niet bijster persoonlijk is. Tijd om daar verandering in te brengen! Kan jouw interieur wel een persoonlijk en uniek tintje gebruiken? We helpen je graag op weg met een aantal handige manieren om dat te doen.

Ga shoppen in de kringloop

De kringloop is dé plek om unieke meubeltjes te vinden die anders dan anders zijn. Een oud houten ladenkastje bijvoorbeeld, dat je met een likje verf en een paar mooie greepjes nieuw leven inblaast. Of misschien vind je wel een bijzonder tv-meubel, salontafel of boekenkast die je kunt opknappen. Met een beetje creativiteit worden het echte eyecatchers, die je uiteraard in geen enkele winkel kunt krijgen. En dat is precies wat jouw interieur persoonlijk maakt!

Naast meubels kun je natuurlijk ook decoratie shoppen in de kringloop. Een verzameling vintage vaasjes doet het altijd goed, maar wat dacht je van een mix & match fotowand met allerlei verschillende lijstjes, een stoere retro lamp of een paar vintage bordjes aan de muur in de keuken? Stuk voor stuk niet alleen uniek, maar ook nog eens heel betaalbaar!

kringloop

Laat meubels op maat maken

Het ligt voor de hand om je meubels kant en klaar te kopen in een van de vele woonwinkels. Maar is het niet veel leuker en persoonlijker om ze op maat te maken? Bezoek eens een houthandel en je zult zien dat er ontzettend veel mogelijk is qua maatwerk. Denk aan een eettafel, salontafel of sidetable in een houtsoort naar keuze, die je prima zelf kunt aflakken of zelfs schilderen in een kleur naar keuze. Of misschien wil je wel een aantal onafgewerkte houten planken aan de muur ophangen, voor die verzameling vintage vaasjes die je hebt gescoord… Wat voor project je ook in gedachten hebt, het is echt niet duur om hout op maat te laten maken, waardoor je in veel gevallen zelfs geld kunt besparen op de aanschaf van meubels.

Durf kleur te gebruiken

Als er iets is wat je interieur een persoonlijk tintje geeft, is het wel kleur. Saaie witte, grijze of overwegend beige interieurs ogen weliswaar clean en minimalistisch, erg inspirerend zijn ze niet. Durf dus gerust een opvallende tint op de muur te smeren en wees ook niet bang om diverse tinten onderling te combineren op het gebied van decoratie.

Stal herinneringen en souvenirs uit

Ook met foto’s van je reizen en unieke souvenirs geef je je interieur een persoonlijk tintje. Dit kunnen foto’s van je gezin zijn, maar ook van de plekken waar je bent geweest. Stal je souvenirs uit op een plankje en je zult zien dat het de eyecatcher van de ruimte wordt.

Kunst, kunst, kunst!

Niet is zo persoonlijk als kunst! Dit kan variëren van een bijzonder schilderij tot een beeldhouwwerk, wandkleed of handgemaakte keramieken kandelaar. Eigenlijk is alles wat handgemaakt is (en dus niet massaal geproduceerd) perfect, om de simpele reden dat je het nergens kunt kopen en dus niemand hetzelfde heeft. Misschien ben je zelf wel heel creatief en kun je iets moois maken. Zo niet, dan is het de moeite waard om te investeren in minstens één bijzonder kunstwerk. Dit doet de hele ruimte opleven en geeft je interieur een persoonlijke touch.

hor

Nu de zomer eindelijk lijkt te zijn begonnen en we de eerste paar mooie dagen hebben gehad, is het natuurlijk wel prettig dat je hier ook daadwerkelijk van kunt genieten. Dit begint al wanneer we ‘s ochtends opstaan en de ramen en deuren open doen, zodat alles lekker even kan doorluchten. We hoeven je dan natuurlijk niet te vertellen dat dit heerlijke gevoel snel wordt verpest op het moment dat je het gezoem van een mug, wesp of bij hoort. Vooral muggen hebben er een handje van om direct naar binnen te vliegen op het moment dat het raam bij wijze van spreken nog maar op een kier staat. Gelukkig hebben we daarvoor een oplossing en dat is het laten plaatsen van horren. Zo heb je de keuze om alleen te gaan voor een Bruynzeel hordeur bij de achterdeur, maar kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om de ramen die open kunnen, te voorzien van een hor. Een van de voordelen van horren, is dat je de ramen en ook deuren zonder problemen open kunt laten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er ongedierte of pollen naar binnen komen vliegen. Welke voordelen horren nog meer hebben, leggen we je nu uit.

Bescherming tegen muggen en andere insecten

We hebben het al even kort uitgelegd, maar de voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor horren, is omdat ze ideaal zijn om muggen en andere insecten en pollen buiten de deur te houden. Horren worden gemaakt van een dun gaas, waardoor de lucht dus wel kan, maar insecten en pollen worden tegengehouden. Zo kun je dus zonder problemen de ramen en deuren tegen elkaar open zetten en kan het in huis lekker doorwaaien. Dit is dan ook direct de voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor horren en in het bijzonder, een hordeur.

hor (1)

Horren zorgen voor extra privacy

Kies je voor horren, dan kies je ook direct voor een stuk extra privacy. Het voordeel is dat je de ramen en deuren gewoon open kunt doen, zonder dat de mensen naar binnen kunnen gluren. Doordat horren gemaakt worden van dunne gaas, is het een stuk lastiger om naar binnen te kunnen kijken. Zo heb je dus niet alleen het voordeel dat muggen en pollen niet naar binnen kunnen vliegen, maar hoef je je ook geen zorgen te maken over naar binnen kijkende mensen.

Stijlvolle uitstraling van je huis

Een mooi huis, dat willen we graag allemaal. Kies je voor horren, dan zorgt het direct voor een andere look en feel. Wat dacht je van bijvoorbeeld zwarte of antraciet gekleurde horren in of op het kozijn? Dit zal er direct voor zorgen dat het aanzicht een stuk beter wordt. Vooral wanneer je met de volledige woning aan de slag gaat en dus niet alleen voor nieuwe raambekleding gaat, maar ook kijkt naar PVC vloeren, dan is het goed om deze op elkaar af te stemmen. Natuurlijk kun je prima kiezen voor een lichte PVC vloer en donkere horren, maar is het vaak wel mooier om dit enigsins op elkaar af te stemmen.

een grijze badkamer met een wit bad en een meubel van hout

Nu het voorjaar eraan komt, gaan veel mensen over op een grote schoonmaak. Ook de badkamer mag het niet ontzien. Haal die badkamerreiniger maar tevoorschijn, zo maak je de badkamer schoon in zes stappen!

De WC

De WC maak je schoon door wat bleek in de wc-pot te gieten en dat enkele minuten in te laten trekken. Borstel dit vervolgens een beetje uit met een wc-borstel en spoel door. Neem de wc-pot en -bril af met een doekje dat je vervolgens direct in de was gooit. Neem ook de spoelknop van de wc goed af. Hier zitten doorgaans een hoop bacteriën op.

De douche

De douchecabine maak je schoon met een spray of een sopje met allesreiniger. Het gebruik van een schuurspons is handig, omdat in de douchebak vaak wat aangekoekte zeepresten vast kunnen zitten. Als je heftige kalkaanslag in de douche hebt, kun je dit verwijderen met een schuurspons en wat antikalk.

De badkuip

badkamer met een los bad voor een raam

Als je de gelukkige eigenaar bent van een bad, moet ook de grondig gereinigd worden wanneer je de badkamer schoonmaakt. Ook de badkuip maak je schoon met een sopje met water en allesreiniger en eventueel wat schoonmaakazijn. Laat het sopje een kwartiertje intrekken en veeg het vervolgens schoon met een natte doek. Bij zowel de douchebak als je bad kan het geen kwaad om even de haren uit het putje te halen en om met een mengsel van soda en schoonmaakazijn de nare lucht uit het putje te laten verdwijnen.

De wastafel

Ook de wastafel maak je schoon met een sopje van allesreiniger en water en eventueel pak je kalkaanslag aan met schoonmaakazijn of antikalk. Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd de zwanenhals onder de wasbak los te schroeven en voorzichtig met een mes de aangekoekte zeepresten los te peuteren. Plaats daar een emmertje of teiltje onder om het lekken op te vangen.

badkamer met een witte waskom op een marmeren blad

Spiegels

Laat je spiegels weer glanzen met een speciale spray voor glas en een glasdoek. Let op: gebruik geen gewone doekjes voor je spiegel, want dan krijg je lelijke strepen.

De vloer

Pak tot slot de vloer aan voor een stralende badkamer. Droog de vloer eerst goed, zodat je effectief met een stofzuiger aan de slag kunt en dweil de vloer vervolgens met een sopje van water en allesreiniger. De meeste mensen hebben een tegelvloer in de badkamer. Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd de voegen van de tegels wat extra aan te pakken met bijvoorbeeld een oude tandenborstel. Ook zijn de voegen van tegels de ideale plek voor schimmelkolonies om zich uit te breiden, zeker in vochtige omgevingen als de badkamer. Let daar dus goed op!