4 tips voor het inrichten van je luxe vakantiehuis

,
vakantiehuisje inrichten (1)

Er komt best wel wat kijken bij het inrichten van je vakantiehuis. Je wil nu eenmaal dat alle comfort en sfeer aanwezig is voor je gasten, maar je wil het ook zo praktisch mogelijk maken. En natuurlijk wil je je vakantiewoning een eigen touch geven en wil je de stijl helemaal zelf bepalen en goed uitvoeren. Met een paar slimme tips en wat creatieve ideeën tover je jouw vakantiewoning om tot een ware oase van rust en comfort!

1. Kies een stijl die past

De eerste stap is het bepalen van de interieurstijl die je wil doorvoeren in het vakantiehuis. Er zijn talloze stijlen om uit te kiezen, dus neem de tijd om te oriënteren en te kijken naar wat je aanspreekt. Denk hierbij ook aan de locatie van je vakantiewoning. Een strandhuis vraagt bijvoorbeeld om een andere sfeer dan een moderne villa. Kijk ook naar de vorm van de vakantiewoning om daar inspiratie uit te halen. Een A-frame huisje is minder geschikt om in te richten met design meubilair, maar daar kun je juist heel gemakkelijk omtoveren tot een romantisch huisje!

Populaire interieurstijlen in vakantiehuizen zijn bijvoorbeeld de Scandinavische stijl waarbij de nadruk ligt op minimalisme en functionaliteit en de landelijke stijl die warm en gemoedelijk is en waarbij veel natuurlijke, robuuste materialen worden gebruikt. Maar je hebt ook de beach stijl die de ontspannen en frisse sfeer van het strand naar binnen haalt. En dan heb je ook nog de industriële stijl, de moderne stijl of de hotel chique stijl. En een stijl die tegenwoordig steeds vaker wordt gekozen is de Japandi stijl. Genoeg om uit te kiezen dus!

vakantiehuisje inrichten (2)

2. Voeg sfeer en comfort toe

Comfort is natuurlijk essentieel in een vakantiewoning. Het belangrijkste is dat je gasten urenlang fijn kunnen zitten en liggen. Een te kleine bank in de woonkamer kan een irritatiepuntje zijn, net als bijvoorbeeld oncomfortabele houten stoelen waar je niet lang op kunt zitten. En hetzelfde geldt voor de bedden. Zorg voor comfortabele meubels, maar ook voor zachte kussens en plaids. Vergeet daarbij ook de buitenruimte niet! Je gasten willen erg graag buiten zitten, dus zorg ook hier voor comfortabele tuinmeubels.

Naast comfort, is sfeer ook erg belangrijk. Hierdoor voelen je gasten zich helemaal thuis en dat zorgt voor een aangenaam gevoel. De meeste sfeer in je vakantiewoning voeg je toe met de juiste verlichting. Gebruik sfeervolle lampen voor intieme hoekjes en zorg voor goede verlichting in de functionele ruimtes. Maar ook gebruik van (led)kaarsen om een extra warme en knusse sfeer te creëren.

3. De finishing touch: accessoires

Met accessoires maak je je vakantiewoning helemaal af. Het toevoegen van planten kan alleen al een heel verschil maken. Het kan wel lastig zijn om deze in leven te houden, want ze hebben vaak regelmatig water en verzorging nodig. Soms is het dan ook handiger om te kiezen voor kunstplanten of planten die lang zonder water kunnen.

Kies accessoires die passen bij de stijl van je woning en die een persoonlijke touch geven. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, kaarsen, vloerkleden en vazen, maar ook tijdschriften, spelletjes en boeken zijn een fijne toevoeging. Je kunt bijvoorbeeld zelf ook een boekje maken met leuke activiteiten in de omgeving, die je gasten rustig kunnen doorbladeren. En vergeet ook geen fijne zeep neer te zetten in de badkamer. Elke kleine, aangename verrassing zorgt voor een positieve ervaring bij je gasten.

4. Voeg luxe extra’s toe

Er zijn alleen al een heleboel luxueuze vakantiehuizen in Nederland te vinden. Voor je potentiële gast zijn er dus genoeg vakantiehuisjes om uit te kiezen. Om de keuze makkelijker te maken, kun je luxe extra’s toevoegen waardoor jouw vakantiehuis nog aantrekkelijker wordt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een wellness faciliteit. De vraag naar vakantiehuisjes met privé wellness faciliteiten wordt namelijk steeds groter. Denk bijvoorbeeld aan een houtgestookte hottub, een sauna (binnen- of buitenshuis), een ligbad of een sunshower. Maar je kunt ook denken aan andere luxe extra’s, zoals een vuurplaats, een barbecue, een buitenkeuken of een wijnklimaatkast.

Veel plezier met inrichten!