4 tips voor het uitzoeken van je vloertegels!

moderne woonkamer met een witte tegelvloer en eettafel met zwarte stoelen

Als je op zoek bent naar nieuwe vloertegels voor je woning, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Er zijn zoveel verschillende soorten, maten en kleuren om uit te kiezen dat het lastig kan zijn om de perfecte tegels te vinden die passen bij jouw stijl en budget. In dit artikel delen we vier tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Bepaal je budget en stijl

Bepaal voordat je op zoek gaat naar vloertegels, budget en stijlvoorkeuren, en bedenk hoeveel geld je wilt uitgeven aan de tegels en welke stijl je voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld een moderne uitstraling creëren met strakke tegels of ga je liever voor een klassieke look met natuursteen tegels? Door van tevoren je budget en stijl vast te stellen, kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste vloertegels die binnen je wensen passen.

appartementinrichting in 2024

Kies de juiste materiaalsoort

Er zijn verschillende materialen waaruit vloertegels gemaakt kunnen worden, zoals keramiek, natuursteen, beton en vinyl vloertegels. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om goed te kijken naar welk materiaal het beste past bij jouw wensen en behoeften. Vinyl vloertegels zijn bijvoorbeeld een goede keuze als je op zoek bent naar betaalbare en onderhoudsvriendelijke tegels die geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken.

Ga langs bij een woonwinkel

Als je moeite hebt met het maken van een keuze, kan het helpen om langs te gaan bij een woonwinkel waar je verschillende vloertegels kunt bekijken en vergelijken. In een woonwinkel zoals Woonwinkel Hoorn kun je inspiratie opdoen en advies vragen aan de medewerkers die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast kun je in een fysieke winkel de tegels beter bekijken en voelen, wat een beter beeld geeft dan online op het internet!

Denk aan praktische zaken

Naast hoe je vloertegels eruit zien, is het ook handig om te letten op praktische dingen zoals hoe eenvoudig ze schoon te maken zijn, hoe goed ze tegen slijtage kunnen en of ze slipvast genoeg zijn. Afhankelijk van de ruimte waar je de tegels wilt leggen, kunnen bepaalde eigenschappen echt een verschil maken. Bijvoorbeeld, keramische tegels zijn echt robuust en krasbestendig, terwijl natuursteen wat meer TLC nodig heeft. Denk dus goed na over wat voor jou het belangrijkst is en kies de tegels die daar het beste bij passen.