Hoe belangrijk is de tuin bij de zoektocht naar een woning?

een mooie tuin ontwerpen

Ben jij voornemens een andere woning te gaan kopen, dan is de eerste stap natuurlijk het laten taxeren en ook in de verkoop zetten van je eigen woning. Naarmate je er de nodige jaren hebt gewoond, is de kans vrij groot dat je met een flinke overwaarde de woningmarkt kunt betreden. Wel zo prettig, aangezien je waarschijnlijk toe bent aan een volgende stap. Omdat het belangrijk is dat je weet wat je wilt, is het aan te raden je alvast te oriënteren, zodat je weet wat je wilt en ook dat je weet wat er beschikbaar is in de buurt. Zaken zoals de tuin spelen hierin een belangrijke rol, maar in hoeverre is de tuin bij de zoektocht naar een woning nu echt van belang?

De rol van een tuin

Bij de zoektocht naar een woning speelt de tuin vaak een belangrijke rol. De tuin kan namelijk een grote meerwaarde bieden en een significant verschil maken in het woongenot. Ten eerste biedt een goed onderhouden en aantrekkelijke tuin een plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Het is een verlengstuk van je huis en biedt de mogelijkheid om buiten te zitten, te tuinieren of te spelen met kinderen. Een tuin is daarom voor veel mensen ook een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar een nieuwe woning.

gras in je tuin

Tuin met pergola zonwering voor ultiem genot

Ondanks dat we in Nederland een groot deel van het jaar met druilerig weer binnen zitten, is het des te fijner dat je tijdens de zomermaanden in je tuin onder je pergola zonwering kunt genieten van je tuin. Het is daarom dus ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen hier waarde aan hechten. Gemiddeld genomen moet je rekening houden met zo’n 10% van de totale waarde van je woning, wat je nodig hebt om je tuin volledig naar wens in te richten. Uiteraard is dit ook deels afhankelijk van hoe gek je het maakt, want stel dat je kiest voor een zwembad, dan wordt het allemaal net even een beetje duurder.

Lees ook:
Ruimtebesparende, budgetvriendelijke en
duurzame tips voor een efficiënte badkamerinrichting

Pure ontspanning

Heb je de hele dag gewerkt, dan is het maar wat fijn om ‘s avonds nog even een paar uurtjes te kunnen genieten van de zon. Helemaal wanneer het extreem warm is geweest, zit je er niet op te wachten om binnen op de bank te gaan zitten, mits je een goede airco hebt natuurlijk. Heb je geen airco, dan is het wel aan te raden om eens naar goede zonwering in de omgeving van Veenendaal te gaan kijken, zodat het binnen een stuk minder warm wordt. Nu is dat overdag niet zo erg, maar naarmate het later wordt, zal de warmte alleen maar als erger worden ervaren.

Lees ook: Houd rekening met deze 4 zaken met het taxeren van je huisje

Buiten wordt het dan koeler, waardoor het verschil alleen maar groter wordt. Zoals je dus hebt kunnen lezen, is een goede tuin ontzettend belangrijk en ook zeker iets om rekening mee te houden tijdens je zoektocht naar een ander huis. Vooral met de steeds warmer wordende zomer, is een fijne tuin wel zo prettig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *