Binnendeuren voor in je woning

Binnendeuren voor in je woning

Je staat er misschien niet meteen bij stil als je in huis rondloopt, maar een binnendeur bepaalt mede de stijl van je huis. En het kan tegelijkertijd een doorn in het oog zijn als het niet aansluit bij je interieurstijl. Toch stellen we vaak de keuze voor het vervangen van binnendeuren lang uit. Terwijl als je kiest voor hele moderne- of juiste klassieke binnendeuren je hiermee de sfeer van je woonruimte helemaal compleet maakt. Binnendeuren kopen is een wereld op zich als je ziet hoeveel keuze er is aan materialen van deuren zoals hout, staal, HPL of aluminium.

Laat je goed adviseren door een specialist

Toen ik op onderzoek uitging voor de aanschaf van nieuwe binnendeuren heb ik mijzelf laten adviseren door een deurspecialist. Zij helpen je bij het kiezen van de juiste binnendeuren uit de ruime collectie binnendeuren. Wat ik onder andere geleerd heb is dat welk type deur je ook kiest, er zijn vele verschillende materialen waarvan de deur gemaakt kan zijn en de diverse verschillen in deuren.

Verschillen in soorten deuren

Maar laten we bij het begin beginnen. Deuren zijn er in 2 soorten, namelijk stompe deuren en opdek deuren. Ben je op zoek naar een strakke stijl in deuren? Dan kun je kiezen voor deuren in stompe uitvoering. Alle kanten van de deur zijn hierbij glad waardoor de deur volledig in het kozijn valt en het geheel strak oogt. Het tegenovergestelde van stompe deuren zijn opdek deuren.

Een opdekdeur heeft hierbij een opdekrand en valt gedeeltelijk op het kozijn. Opdek deuren zien we vaak terug in nieuwbouw woningen. Voor binnendeuren is een opdekdeur praktischer aangezien die opdekrand ook tocht tegenhoudt. Een opdekdeur heeft als bijkomend voordeel paumelle scharnieren. Deze scharnieren bestaan alleen uit een onder- en een bovendeel, waardoor je de deur zo uit de sponning kunt tillen. Wat handig is als je bijvoorbeeld de deur wilt lakken in een andere kleur.

Lees ook: Klopt de online woningwaarde?

Deurbeslag

Er worden verschillende typen deurbeslag aangeboden, van deurkrukken tot sloten met bijpassende uitstraling van goede kwaliteit. Ik raad het aan om ook het deurbeslag te gaan bekijken in een showroom, zodat je het ook kan voelen en proberen.

Mijn persoonlijk voorkeur is het deurbeslag van Dauby. Zij maken authentiek beslag door metaal te gieten in zandmallen. Door op deze wijze te werk te gaan krijgt het beslag een unieke uitstraling met een robuuste look. De metalen die gebruikt worden zijn brons, wit brons, brittannium (dit metaal is een legering met o.a. zilver en tin), smeedijzer ruw brons en ruw metaal. Alles wordt met de hand afgewerkt, waardoor het een prachtig ambachtelijk product wordt. Dit beslag geeft je deuren echt wat extra’s. Je kunt het deurbeslag van Dauby gemakkelijk combineren met een nieuwe binnendeur, voordeur of andere deur.

Conclusie: schakel een deurenspeciaalzaak in bij de aanschaf van binnendeuren voor in je woning en laat je vakkundig adviseren. Ook als het gaat om kozijnen, deurbeslag en hang- en sluitwerk.

Door een bezoek aan de showroom maak je makkelijker kennis en krijg je heel veel inspiratie door de uitgebreide collectie. Zo kan je je deskundig laten adviseren door een specialist en daarnaast heb je de perfecte bezorg-, inmeet en montageservice van je gekozen materialen als aanvullende mogelijkheid.

Mijn advies: laat je vakkundig adviseren en ontzorgen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *