Een groene boost voor je nieuwe woning!

kamerplant

Daar sta je dan, helemaal gelukkig met de sleutels van je nieuwe woning in je hand. Gefeliciteerd en welkom bij het avontuur met de naam “van lege woning naar een echt thuis”! Waarschijnlijk heb je al wel je ideeën over de meubels en interieurstijlen die goed bij jou passen, maar heb je ook al nagedacht over hoe je van jouw woning een echt uniek thuis kunt maken? Misschien kies je voor een geweldig schilderij, of decoratieve kussens, maar voor een echte boost voor je woning kies je voor een grote kamerplant! Het liefst zet je haar neer op een centrale plek, zodat jouw grote kamerplant als echte eye-catcher helemaal tot haar recht komt.

Hoezo, kamerplant?

We horen je denken, ja ja, een kamerplant die veel zorg en liefde nodig heeft, liever een leuk beeldje of schilderij, verhuizen is al stressvol genoeg. Maar vergis je niet, met de juiste kamerplant haal je niet alleen een echt statement-piece in huis, maar zorg je er ook voor dat de leefkwaliteit in jouw woning verbetert. Een kamerplant heeft namelijk ontzettend veel voordelen.

kamerplant

De groene eyecatcher

Ga voor grote, groene kamerplanten voor een gevoel van natuur, rust en warmte in elke ruimte. Grote planten zijn ideaal om een kale, saaie hoek op te vullen of juist als statement piece in het midden van je hal of andere kamer. Groen staat voor fris, energie en leven, en met de juiste grote kamerplanten creer jij deze sfeer het hele jaar door binnenshuis, zelfs tijdens de donkere winterdagen.

Frisse lucht

Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten, ze zetten schadelijke stoffen om in zuurstof en verbeteren hierdoor de luchtkwaliteit. En dat niet alleen, zeker grote kamerplanten hebben een geweldig effect op de luchtvochtigheid binnenhuis. Dus je haalt niet alleen een eyecatcher in huis, maar je zorgt meteen voor een gezondere levensomgeving.

Lees ook: Tips voor een goede basis van je droomhuis

Inspiratie boost

Wist je dat kamerplanten (en alle buitenplanten uiteraard) een rustgevend effect kunnen hebben? Onderzoek heeft aangetoond dat kamerplanten ervoor kunnen zorgen dat je een betere nachtrust hebt, dit kun je een beetje vergelijken met een heerlijk weekendje weg in de natuur. Daarnaast geven kamerplanten jouw concentratie en inspiratie een boost, de frisse uitstraling en luchtzuiverende kwaliteiten zorgen ervoor dat jij je beter kunt concentreren, ideaal als je veel vanuit huis werkt of gewoon graag vol energie de dag begint.

Of je nu een nieuwe woning aan het inrichten bent, of juist je bestaande woning een nieuwe frisse look wilt geven, met een grote kamerplant zit je altijd goed. Of je nu gaat voor de Monstera met grote bladeren, de philodendron die omhoog klimt, een moderne cactus of juist een geweldige bamboe of bananenboom, je haalt niet alleen een eye-catcher maar ook een energieboost in huis. En helemaal handig, op PLNTS kun je gemakkelijk uitvinden welke plant het beste bij jou past, zowel qua look, zorg en grootte.