Ga voor een knusse slaapkamer in bohemian stijl

, ,
bohemian interieur (2)

Is jouw slaapkamer wel toe aan een make-over? Misschien is de bohemian, oftewel boho interieurstijl wel wat voor jou! Deze trend combineert zachte, aaibare materialen met Ibiza-achtige invloeden en voornamelijk warme kleuren. Lijkt dat je wel wat? Lees dan snel verder en ontdek hoe je je deze woonstijl helemaal eigen maakt en zo een super knusse slaapkamer creëert.

Het perfecte kleurenpalet voor een boho style slaapkamer

Stap één is het bepalen van het kleurenpalet. Kies bij voorkeur voor een neutrale basis, die je vervolgens aanvult met wat kleur. Je kunt met deze woonstijl eigenlijk twee kanten op. Een slaapkamer volledig in wit- en beigetinten, aangevuld met materialen als hout en rotan bijvoorbeeld, oogt super bohemian. Maar ook een ruimte met veel kleurrijke accessoires kan een boho gevoel geven, zolang de basis maar licht is. Over het algemeen worden vooral warme tinten gebruikt, zoals terracotta, okergeel roze en bruin, eventueel met aquablauwe of groene accenten. Kies bijvoorbeeld voor een Essenza dekbedovertrek in een warme kleur en pas daar de rest van de styling op aan, of ga juist voor een spierwit dekbedovertrek met kussens en decoratie in andere tinten.

Materialen die passen bij een bohemian interieur

Over het algemeen passen materialen met een natuurlijke uitstraling goed bij een bohemian interieur, of je ze nu in de woonkamer of slaapkamer toepast. Denk aan vloer- of wandkleden met franjes, houten nachtkastjes, lampenkappen van gevlochten jute of touw, etc. By Boo is een goed voorbeeld van een merk dat zowel meubels als accessoires in boho stijl verkoopt, hoewel ze ook veel items hebben met een meer moderne uitstraling.

Het mooiste resultaat krijg je als je allerlei verschillende materialen onderling combineert. Dit levert een speels effect op en maakt je interieur bovendien erg persoonlijk. Speel dus met texturen, verschillende vormen en durf buiten de kaders te denken.

Boho accessoires: een vleugje hippie

Nu je het kleurenpalet en de meubels hebt gekozen, is het tijd voor decoratie, oftewel: accessoires. Houd bij het decoreren een Ibiza-achtige stijl voor ogen, met levendige prints, natuurlijke materialen en een op het eerste oog vrij random gekozen styling. Niks geen twee dezelfde items die netjes naast elkaar staan, maar allerlei verschillende vormen, maten en kleuren, naar hartenlust onderling gecombineerd. Ga bijvoorbeeld voor een gallery wall met allemaal leuke printjes, in combinatie met kleine spiegeltjes en andere wandhangers, of zet allerlei verschillende kandelaars met kaarsen in diverse kleuren bij elkaar. Er zijn geen regels bij deze woonstijl, dus wees niet bang je uit te leven qua decoratie.

Lees ook: Een groene boost voor je nieuwe woning!

Planten, planten, planten!

Een bohemian interieur kan als je het ons vraagt niet zonder kamerplanten. Van kleine cactussen tot uit de kluiten gewassen palmen, het maakt niet uit wat voor soort. Deze maken de ruimte namelijk helemaal af, en doen hem gelijk een stuk tropischer ogen. Over Ibiza gesproken… Heb je geen groene vingers? Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mooie nepplanten te koop, die er super realistisch uitzien. Daarmee maak je je nieuwe slaapkamer helemaal af, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of ze wel genoeg water hebben…