Bescherm je bezittingen tijdens het verhuizen! Premium versus goedkope verhuisdozen

verhuizen - verhuisdozen

Als je gaat verhuizen is het belangrijk dat al je spullen veilig en goed overkomen. Het is ook goed om alles goed te plannen en te zorgen dat je hulp hebt bij het verhuizen van al je spullen. Vaak wordt dit gedaan in verhuisdozen, maar wat is de beste keuze, goedkopere of juist premium verhuisdozen? Hierbij het verschil tussen de twee dozen en wat handige tips voor tijdens het verhuizen. 

Goedkope verhuisdozen 

Verhuisdozen gebruikt iedereen wel eens in zijn of haar leven. Deze dozen gebruik je als je al je spullen naar een nieuwe woning moet verplaatsen. Voor jonge gezinnen zijn goedkope verhuisdozen een goede optie als je wat minder te spenderen hebt voor de verhuizing. Je kan aardig wat dozen halen voor een niet te hoog bedrag, je kan ze als je voorzichtig bent ook gewoon hergebruiken nadat de verhuizing is voltooid. Dus als je binnenkort gaat verhuizen zijn deze dozen zeker een goede keuze.

verhuizen

Premium verhuisdozen 

Het spreekt voor zichzelf, de premium verhuisdozen zijn de sterkere beter variant van de goedkopere dozen. Deze dozen zijn duurzamer en kunnen na gebruik nog vele malen gebruikt worden. Deze dozen zijn een stuk sterker en kunnen meer zekerheid leveren op het gebied van veiligheid van je bezittingen. Het nadeel is dat je voor deze dozen een stuk meer geld moet neerleggen, dus je krijgt minder premium verhuisdozen dan dat je goedkopere zou krijgen voor hetzelfde bedrag. 

Vrachtwagen 

Als je al je spullen van de ene naar de andere locatie moet krijgen kan dat natuurlijk ook altijd met je eigen auto of met een paar auto’s als je vrienden of familie hebt die je een handje willen helpen. Maar het huren van een vrachtauto of een bedrijf met een vrachtauto is handiger. Mensen helpen je met het inpakken van je spullen en je meubilair en plaatsen het achter in de vrachtauto zodat het makkelijker aankomt bij je nieuwe huis of appartement. Het kost je wat geld maar dan heb je ook wat, vaak garandeert dit ook verdere veiligheid van je spullen omdat het professionals zijn die wel weten hoe ze met mensen hun spullen om moeten gaan. 

Lees ook: Dekbedden de magische omhelzing van de nacht

Plakband en stiften 

Als je je spullen inpakt in dozen haal dan tape en stiften, de tape gebruik je om de dozen stevig dicht te maken zodat de spullen die je erin doet erin niet makkelijk weer uit komen tijdens de verhuizing. De stift is het belangrijkste, met zoveel dozen met verschillende spullen is het belangrijk om te onthouden wat waar in zit zodat je het niet kwijt raakt. Het markeren van je dozen kan je bij het uitpakken helpen, omdat je dan de spullen kan vinden die je nodig hebt voor je eerste paar weken in het nieuwe huis totdat je voor alles een plek hebt gevonden. De stift zorgt ervoor dat je alles makkelijker kan sorteren wanneer je de spullen inpakt. Zo kunnen mensen je ook makkelijk helpen met inplakken omdat ze dan weten wat waar in hoort en wat niet.