Boxspring kopen? Deze soorten zijn er!

Boxspring kopen? Deze soorten zijn er!

Als je een nieuw bed wil kopen, zijn er enorm veel soorten waar je uit kan kiezen. Een populair bed is het boxspring. En dat is niet voor niks: ze zijn comfortabel, goed voor de ondersteuning van je lichaam én passen in iedere slaapkamer. Wil je een boxspring bed kopen, maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Wij helpen je graag een handje en laten zien welke boxspring bedden er zijn.

Lees ook: Wat zijn de juiste materialen voor in je nieuwe woonkamer?

Een boxspring: de voordelen

Voordat we ingaan op de verschillende soorten boxsprings, belichten we eerst kort de voordelen. Zoals we al kort benoemden, zijn boxsprings erg comfortabel én goed voor de ondersteuning van je lichaam. Dit komt door de verende ‘box’ van het bed. Het matras heeft een topper en een gelaagde bouw, waardoor je lichaamsgewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast is een boxspring niet alleen functioneel, maar ziet het er ook mooi uit in je slaapkamer.

1.     Met opbergruimte

De eerste boxspring die we bespreken, is de standaard. Dit bed bestaat uit een houten frame en is gevuld met springveren, een matras en een topper. Wanneer je op het bed ligt, veert de boxspring mee, waardoor je extra ondersteuning krijgt. Als je snel last hebt van lichamelijke klachten (zoals rugklachten), is dit een ideaal bed voor jou. Kies bijvoorbeeld voor een standaard boxspring met opbergruimte. Dit is handig wanneer je weinig ruimte in je slaapkamer hebt en je wel dingen wil opbergen.

Lees ook: Badkamer inspiratie voor zachte kleuren

2.     Elektrisch

Een ander soort boxspring, is een elektrische. Met een elektrische boxspring bewegen het hoofd- en voeteneinde van het bed omhoog en omlaag met een afstandsbediening. Vooral voor ouderen of mensen met rugklachten is zo’n soort ideaal.

juiste bed in de slaapkamer

3.     Met of zonder hoofdbord?

Boxsprings zijn er in veel verschillende soorten uitvoeringen. Een gangbare boxspring is een met hoofdbord. Maar een zonder hoofdbord is ook erg populair. Zeker wanneer je weinig ruimte hebt in jouw slaapkamer en een boxspring 160×200 wil, is dit een goede keuze. Ook zijn deze bedden wat goedkoper dan een boxspring met hoofdbord. Als je dus minder te besteden hebt, is dit een goede optie voor jou.

Zoals je ziet kan je dus kiezen uit verschillende soorten boxsprings. Kijk goed naar jouw behoeftes en jouw budget en maak op basis daarvan de juiste keuze. Heb je hulp nodig bij het kiezen? Vraag dan zeker om advies in een beddenzaak of woonwinkel.