De beste inrichting tips voor jouw droomhuis

beste inrichting tips

Als je eenmaal de sleutels van je nieuwe stek in handen hebt, begint het avontuur pas echt: verhuizen en inrichten! Je huis wordt pas echt een thuis als je het hebt volgestopt met jouw spulletjes en helemaal hebt ingericht zoals jij dat wilt. Maar dat kan soms best een uitdaging zijn, vooral als je veel nieuwe dingen moet kopen, zoals meubels en gordijnen. Dat kan best overweldigend zijn! In dit artikel bespreken we een aantal inrichting tips voor jouw droomhuis. Van lamellen bij Karwei, tot de kleurkeuze van verf. Laten we beginnen!   

Begin met een moodboard

Naar eigen smaak inrichten is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want wat is eigenlijk je smaak? Vaak weet je pas wat je mooi en niet mooi vindt wanneer je het ziet. Een goed begin van je inrichting is een moodboard. Oh, wat je echt moet doen, is een heleboel foto’s verzamelen van interieurs en kleuren die jij te gek vindt voor de woonkamer of slaapkamer. Zo zie je meteen wat supergoed bij elkaar past. Kijk, losse meubels en gordijnen kunnen wel mooi zijn, maar het gaat erom hoe ze samenkomen in jouw ruimte. Echt belangrijk om een totaalplaatje in je hoofd te krijgen. En als je samenwoont, vergelijk dan zeker jullie moodboards. Dat is echt dé manier om samen jullie droominrichting te creëren.  Want het kan zijn dat je twee zeer verschillende smaken moet zien te combineren. 

Begin met een moodboard

Upgrade je bestaande interieur

Waarschijnlijk heb je nog meubels en andere dingen die je mee verhuist vanuit de vorige woning. Het kan aantrekkelijk zijn om oude meubels weg te doen en met gloednieuwe spullen te beginnen. Maar dit kan flink in de kosten lopen. Een alternatief is om oude meubels mee te nemen maar ze te vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe hoes voor de bank. Dit is een stuk goedkoper dan een geheel nieuwe bank kopen.

Lees ook: Zo zorg je voor meer comfort in je woonkamer

Probeer kleuren uit

Wanneer je de muren gaat schilderen in je woning is het kiezen van de juiste kleur vaak een hele opgave. Er zijn honderden kleuren met vele variaties. Wij raden aan om de beslissing niet alleen te maken op basis van een kleurenwaaier. Deze voorbeelden zijn namelijk te groot. Wanneer je de keuze hebt teruggebracht naar een paar kleurcodes wil je deze ook uitproberen in verf op de muren van de woning zelf. Op die manier zie je hoe het er op een groter oppervlak én met de lichtval van jouw woning uitziet. Vaak kan dit er heel anders uitzien dan alleen op de kleurwaaier. Een kleur kan bijvoorbeeld feller uitvallen dan je dacht. Daarom is het belangrijk om kleuren te testen. Wanneer je de tips in dit artikel aanhoudt zul je zeker een droominrichting creëren!