De badkamertrends van 2024

,
de badkamer trends van 2024 (2)

Tijd voor een nieuwe badkamer? Kom achter de badkamertrends van dit jaar om helemaal on-trend te zijn met je woning! Ben je net verhuisd, is je badkamer verouderd of wil je gewoon een nieuwe look geven aan het geheel? Lees dan direct verder!

Je leest hier de mooiste trends van dit jaar om jouw badkamer helemaal up-to-date te maken en de show te stelen in jouw omgeving. Van speciale tegels tot aan luxe afwerkingen; waarvoor kies jij in 2024?

Diverse stijlen, kleuren en meubels in jouw badkamer

Op het gebied van badkamers zijn er enorm veel diverse stijlen om uit te kiezen. De één nog mooier dan de ander. Deze keuze is daardoor soms erg lastig. Om je alvast een beetje op weg te helpen worden hier een paar favoriete stijlen voor een nieuwe badkamer alvast toegelicht.

Naast de specifieke stijlen is er natuurlijk ook keuze uit verschillende kleuren en badkamermeubels. Van lichte tot donkere kleuren en van kleine tot grote meubels; afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is in jouw woning kun je bepalen wat het meest geschikt is.

Is de ruimte klein en donker, ga dan voor een lichte kleur, heb je een grote ruimte, dan kun je kiezen voor een donkerdere kleur. Meer weten over de perfecte indeling? Dat lees je hieronder.

Diverse stijlen, kleuren en meubels in jouw badkamer

Wat is de ideale indeling voor in je badkamer?

Het indelen van je badkamer vraagt om goed inzicht. Het is van belang om de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Vooral als je een wat kleinere badkamer hebt. Zo voorkom je dat een kastdeurtje bijvoorbeeld niet volledig open wil.

In een kleine badkamer is het goed om niet voor té veel badkamermeubels te gaan. Ook geeft een zwevend meubel een ‘luchtige’ sfeer aan het geheel. Plaats hierboven een grote spiegel om het effect van ruimte te vergroten.

Heb je wel een grote ruimte? Dan is een groter meubel ideaal. Hierin heb je veel opbergruimte, zonder dat je badkamer klein lijkt. Ook kun je in een grote ruimte kiezen voor een vrijstaand bad. De ideale indeling hangt dus af van hoeveel ruimte er beschikbaar is! 

Nog meer badkamertrends? Dit maakt je blij; Alle 6 badkamertrends voor 2024 op een rij

De trends van het moment

Voor de echte trend liefhebbers onder ons, en voor iedereen die het leuk vindt om de nieuwste mogelijkheden in de badkamer toe te passen, hebben wij de leukste trends uitgezocht. Zo zit er gegarandeerd een trend bij die bij jouw smaak past!

Ga voor een betonlook in je badkamer

Allereerst de betonlook voor in de badkamer, dit wordt ook wel gedaan met het zogenoemde beton ciré. Deze stijl geeft je badkamer niet alleen een unieke en luxe uitstraling maar dit is ook een zeer duurzaam materiaal. De veelzijdigheid van beton ciré zorgt ervoor dat je er alle kanten mee op kan en zo kan kiezen uit verschillende kleuren die perfect passen bij je eigen ontwerp.

Het materiaal is een watervaste betonstuc, waardoor deze geschikt is voor in een doucheruimte. Met dit materiaal is een stoere en stijlvolle badkamer mogelijk. Ook geeft dit materiaal de badkamer een moderne touch.

Het luxe gevoel van hotel-chique bij jou in huis

Is het stoere van een betonlook toch niks voor jou, dat is het luxe gevoel dat een hotel badkamer je geeft, wellicht geschikt voor jou. De hotel chique stijl maakt gebruik van luxe kleuren zoals paars met details van goud en koper om het af te maken.

Een meubel van donker hout of een strak materiaal zorgt ervoor dat over elk aspect is nagedacht en maakt het één geheel. Ook draagt dit bij aan het warme gevoel wat een luxueuze badkamer je geeft.

Speelse tegels in opvallende motieven

Wil jij echt voor een opvallende uitstraling gaan in de badkamer? Dan is het plaatsen van unieke tegels, ronde vormen, afwijkende formaten en gekke kleuren ook helemaal van deze tijd.

Kies voor een lange rechthoekige tegel in roze en groene kleuren. Erg leuk om bijvoorbeeld je douche een makeover te geven. Ook mooi zijn de grote XL tegels. Deze zijn net even anders dan het standaard formaat en geven je badkamer een uitstraling die je nog niet vaak gezien hebt.

Ook leuk om te lezen: Aan de slag met de badkamer in je nieuwe klushuis 

Voor welke trend ga jij?

Hebben deze leuke trends je al een beetje geholpen? Voor nóg meer inspiratie op het gebied van een nieuwe badkamer is het zeer aan te raden om ideeën op te doen in een prachtige showroom vol met sanitair.

Laat je verrassen door de nieuwste collecties en ontdek deze leuke trends in een winkel, waar je de mooiste opstellingen ziet voor bij jou in huis. Dus, voor welke trend ga jij?