Van badkamer naar wellness? Dit zijn 4 badkameraccessoires die het verschil maken!

badkamer en wellness

Dat we de badkamer sinds een aantal jaren anders zijn gaan zien, is wellicht bekend. Voorheen was dit een puur functionele ruimte waar je je aan het begin en het einde van de dag je even snel waste. Misschien werd er zelfs nog wel even gebadderd, maar dat was het dan ook. Vandaag de dag is dat wel anders. We zijn onze badkamer steeds meer gaan beschouwen als een plek waar je even tot rust komt in alle drukte van de maatschappij van tegenwoordig. Een plek om je even op te laden, tot jezelf te komen en om voor jezelf te zorgen.

Investeren in je badkamer is daarmee ook gangbaarder geworden. Dit in plaats van dure tickets voor een welness of spa, waar je maar een paar uurtjes van mag genieten in plaats van jarenlang. Maar om tot dat punt te komen -een spa aan huis- zul je wel wat inspanningen moeten verrichten. Wat vier badkameraccessoires zijn die het verschil maken? Lees snel verder.

1. De handdoeken

Wanneer je in een echte luxe spa komt, dan zul je al snel in aanraking komen met van die heerlijke handdoeken. Ga voor handdoeken van hoge kwaliteit en doe jezelf een plezier en stop ze toch even in de droger, daar worden ze veel zachter van. Kies grote handdoeken van een gerenommeerd merk en koop in één keer een grote hoeveelheid in dezelfde kleur. Dit gaat rust en luxe aan je badkamer toevoegen en je comfort verhogen.

badkamer - handdoeken

2. Planten

Iets wat tegenwoordig ook helemaal de trend is, is groen omarmen in je badkamer. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wanneer je planten koopt die geschikt zijn voor de badkamer zul je een extra gevoel van luxe ervaren. Het geeft letterlijk lucht aan de ruimte. Ook zal het meer warmte en gezelligheid uitstralen. Kies voor tropische varianten die tegen een vochtig klimaat kunnen.

3. De verzorgingsproducten

Een standaard shampoo of douchegel kun je natuurlijk bij een snelle douche gebruiken, maar prikkel al je zintuigen met het gebruik van fijne hamam producten. Een scrub, douchegel en bodylotion die complementair aan elkaar zijn én van goede kwaliteit gaan je echt het gevoel van luxe en wellness bieden. Duur? Niet wanneer je kiest voor mooie flacons aan de muur die je af en toe bijvult vanuit grootverpakkingen. Kies af en toe een andere geur, dan blijf je jezelf iedere keer prikkelen.

4. Vloerverwarming

Kies voor vloerverwarming in je badkamer om jezelf nooit koude voeten te bezorgen. Maar daarnaast is een fijn kleedje naast je bad ook nog steeds een musthave. Ga ook hier voor eerlijke en goede kwaliteit, het liefst één die aansluit bij je handdoeken en je eventuele badjas. Een zachte ondergrond om weer te landen na een heerlijke badsessie.

Een badkamer is natuurlijk een ruimte die bestaat uit een aantal grote basisproducten. Maar daarnaast zijn er ook zaken die deze ruimte net dat beetje extra geven. Van een paar plantjes in de hoek, de juiste handdoeken tot mooie zeepflacons gevuld met zeep van eerlijke en goede kwaliteit. Voor je het weet heb jij iedere week je heerlijke spa-moment in je huis.