Laminaat kiezen: de do’s en don’ts op een rij

soorten laminaat

Wil je graag een laminaatvloer in jouw woning in Zwolle of omgeving? Laminaat is een goede keuze en levert veel voordelen op, zoals het onderhoud en de lange levensduur. Weet je overigens niet welke laminaatvloer je moet kiezen? Dan helpen wij je op weg met de onderstaande do’s en don’ts.

Do: Een vloer kiezen die past bij de ruimte

Als je graag laminaat Zwolle in jouw woning wil hebben, begint het allemaal bij de oriënterende fase. Kijk bijvoorbeeld goed naar de ruimte waar de laminaatvloer moet komen te liggen. Kijk ook zeker goed naar de lichtinval. Vervolgens is het belangrijk om een vloer te kiezen die past bij de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de kleur op de muren, waar de laminaatvloer natuurlijk ook goed bij moet passen. Ook is het belangrijk om jouw interieurstijl in gedachten te houden. Een vloer moet namelijk goed tot zijn recht komen en het tot een rustig geheel brengen.

Een vloer kiezen die past bij de ruimte

Do: Laminaatvloeren vergelijken

Een andere ‘do’ is om laminaatvloeren met elkaar te vergelijken. Loop eens bij Floorsee naar binnen en ontdek zelf het aanbod in laminaatvloeren. Ook kun je hier eenvoudig de laminaatvloeren met elkaar vergelijken. Zo kun je letten op een aantal punten.

  • Denk bijvoorbeeld aan de kleur en de uitstraling van de vloer, zoals we net ook al benoemden. Denk bijvoorbeeld aan een laminaatvloer met een houtnerf.
  • Ook is het goed om te kijken naar de breedte van de plank, dit kan namelijk per vloer verschillen.
  • Daarnaast kun je kijken of de vloer een V-groef heeft of niet.
  • Natuurlijk spelen de kosten ook een rol bij het kiezen van een laminaatvloer.

Do: Laten leggen door een professional

Als je een laminaatvloer hebt uitgekozen, is het na te denken over het volgende punt: het laten leggen van de vloer. Het is een tip om dit te laten doen door een professional. Een professional weet namelijk hoe een laminaatvloer strak en zonder naden kan worden gelegd, maar weet ook hoe je een laminaatvloer niet té strak legt. Als de laminaatvloer namelijk te strak kan worden gelegd, kan de vloer bol gaan staan. Durf je het wel aan om zelf de laminaatvloer te laten leggen? Zorg er dan voor dat je er genoeg verstand van hebt en dat je de juiste voorbereidingen treft. Denk bijvoorbeeld aan het acclimatiseren van de laminaatvloer en het leggen van de juiste ondervloer.

Don’t: De eerste de beste vloer kiezen

Het is vaak niet heel verstandig om meteen de eerste de beste vloer te kiezen die je tegenkomt. Je moet namelijk altijd tegen de vloer aankijken en denk daarom goed na over wat jij mooi vindt. Het tweede punt is daarom erg belangrijk: vergelijk laminaatvloeren en kom erachter wat het beste bij jou past en bij jouw woning. Pas als je echt weet van welke laminaatvloer jij blij wordt, heb je een goede keuze gemaakt.

Don’t: Plinten vergeten

Een laminaatvloer is natuurlijk nog niet helemaal af als hij er net in ligt. Een vloer is namelijk pas af als de plinten zijn toegevoegd. De plinten zorgen ervoor dat de naden langs de muren netjes worden weggewerkt en vanaf dan lijkt het pas écht een strak geheel. Ook is het weer slim om na te denken welke plinten jij wil. Zo kun je kiezen voor plinten in dezelfde kleur en uitstraling als jouw vloer, maar je hebt ook plinten die je aan de muur bevestigd. Deze plinten zijn vaak wit – of in een andere kleur die jij wil – en hebben een bepaalde afwerking. Denk bijvoorbeeld aan een golvend randje, dat klassiek staat. Het is maar net wat jij wil en wat bij jouw vloer past. Als je deze hebt bevestigd, zijn de puntjes op de i gezet in jouw woning in Zwolle.