Verhuizen binnen de grachten? Dat doe je met deze 3 tips! 

verhuizen grachten

Verhuizen is vaak een klus wat gepaard gaat met de nodige stress en uitdagingen. Maar verhuizen in de randstad en al helemaal binnen de ring in Amsterdam is wel uitdaging next level. Neem het hysterische verkeer, mensen met haast én een binnenstad dat ontworpen is in een tijd dat er nog geen auto’s waren. Zie daar; een heerlijke mix van chaos die een verhuizing alles behalve gaan helpen. Hoe jij ervoor kan zorgen dat een verhuizing binnen de grachten toch enigszins goed verloopt? Lees snel verder. 

1.    Op grote hoogte 

Allereerst is het van groot belang dat je voor een verhuizing de juiste spullen aanschaft of inhuurt. Wanneer je dat doet, zul je zien dat het allemaal al een stuk vlotter verloopt. Een moving lift in Amsterdam is geen luxe, maar een noodzakelijke voorwaarde. Wanneer je dit niet doet gaat de verhuizing óf veel langer duren, óf het gaat simpelweg niet lukken. Dus huur een verhuislift in via verhuislifthuren.eu.  

2.    Snel weg 

Net als een verhuislift is goed vervoer ook echt noodzakelijk. Ga niet met eigen auto 100.000 keer op en neer rijden en daarmee in de file staan, maar huur een grote en efficiënte bestelbus. Een open kar is niet aan te raden, voor je het weet valt er een regionale bui en is jouw hele inboedel nat en/of misschien wel weggespoeld. Dus zorg dat het vervoer efficiënt is, dan kun je snel in- en uitladen en vervolgens weer weg. 

3.    Pak in 

Om snel en efficiënt in een binnenstad te kunnen verhuizen is het aan te raden op tijd te beginnen met inpakken en dit te doen in stevige dozen. Zo kun je op de dag zelf dit snel doen en is deze klus al geklaard. Ook is het slim om dit moment direct aan te grijpen om veel zaken weg te gooien, dat scheelt weer het onnodig verhuizen van spullen die je vervolgens nooit meer nodig hebt of die je gaat gebruiken. Dus pak niet op het laatste moment in of zelfs op de ochtend van verhuizen, maar bereid dit tijdig voor en start met inpakken vooraf. Een mooi moment om te inventariseren wat je hebt en ook wat weg kan.  

Kortom, een efficiënte en goede verhuizing begint bij een goede en grondige voorbereiding. Deze voorbereiding tijdig starten door het inpakken van dozen is aan te raden. Deze vervolgens ook goed voorbereiden door de juiste materialen in te huren, is een belangrijke stap twee. Ten slotte is het natuurlijk zaak om de juiste mensen bij elkaar te krijgen. Of dit nu handige familieleden zijn of studentverhuizers, dat maakt niet uit. Zorg er in ieder geval voor dat het mensen zijn die goed en sterk zijn en dit ook enigszins snel kunnen doen. Want verhuizen is stressvol, maar toeterende mensen achter je is nog veel stressvoller. Succes!