Dé trend op keukengebied: de Japandi keuken

japandi keuken

Misschien heb je al eens van de Japandi woonstijl gehoord: een gebalanceerde mix tussen de Scandinavische en Japanse woonstijl, waarin beide stijlen ongeveer evenveel aanwezig zijn. Het is dé trend van dit moment, die niet alleen in woonkamers, maar ook zeker in keukens kan worden toegepast. Een Japandi keuken heeft over het algemeen een minimalistische, rustige uitstraling met veel warme kleuren en natuurlijke materialen. Ook functionaliteit is erg belangrijk. Ondanks dat dit soort keukens een vrij luxe uitstraling heeft, kun je er zelfs voor terecht bij keukenzaken waar ze complete goedkope keukens aanbieden. Reden genoeg om te kijken hoe je zo’n prachtige keuken in Japandi stijl ontwerpt…

De kenmerken van een Japandi keuken

Droom je van een keuken in Japandi stijl? Dat snappen we helemaal! Deze trendy woonstijl is niet voor niets onwijs populair, en helemaal niet zo moeilijk te realiseren als je zou denken. We zetten de belangrijkste kenmerken van een Japandi keuken graag voor je op een rij:

  • Eenvoud, rust en minimalisme: de basis van een Japandi keuken is absoluut rustig en eenvoudig. Dit kun je doen door apparatuur uit het zicht te zetten, greeploze frontjes te kiezen en geïntegreerde verlichting toe te passen.
  • Neutrale, lichte kleuren: er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van lichte tinten als beige, lichtgrijs en wit. Deze moeten minstens 80 tot 90% van de keuken in beslag nemen en kunnen eventueel worden aangevuld met wat donkerdere tinten, zoals antracietgrijs of bruin.
  • Natuurlijke materialen: er wordt veel hout gebruikt, maar ook beton en marmer kunnen heel goed. Het is de kunst om verschillende materialen met duidelijke texturen naast elkaar te gebruiken, zonder dat het te druk oogt.
  • Eenvoudige styling: je ziet zeker geen overdaad aan accessoires in een Japandi keuken. Sterker nog: de styling is vrij ingetogen en focust op accessoires in neutrale kleuren en eenvoudige vormen.
japandi

Waarom kiezen voor een Japandi keuken?

Hou jij van eenvoud in huis? Van open ruimtes waarin je helemaal tot rust komt? Dan is een Japandi keuken van bijvoorbeeld Keukendepot echt iets voor jou. Je haalt daarmee de natuur in huis, terwijl je tegelijkertijd geniet van een functioneel ontwerp. Dit maakt een Japandi keuken erg prettig om in te koken. Met de minimale styling kun je je volledig focussen op de maaltijd en wordt koken echt een moment van rust.

Daarnaast is deze minimalistische stijl vrij tijdloos, waardoor je er zeker jaren mee vooruit kunt. Dit doet ook iets met de waarde van je woning. In tegenstelling tot keukens in meer uitgesproken stijlen of in opvallende kleuren, is een Japandi keuken een vrij veilige keuze, die vrijwel iedereen mooi vindt. Mocht je van plan zijn in de (nabije) toekomst je huis te verkopen, dan speel je met de aanschaf van een Japandi keuken dus op safe.

https://www.huizenzoeker.nl/blog/met-deze-tips-maak-jij-een-industrieel-interieur

Qua aanschaf hoef je overigens heus de hoofdprijs te betalen. Japandi keukens zijn prima te realiseren met een beperkt budget, want het gaat vooral om de juiste kleuren en materialenmix. Met de juiste styling maak je de keuken vervolgens helemaal af, en ook dat maak je natuurlijk net zo duur, of juist goedkoop als je zelf wilt!