Je interieur persoonlijk maken doe je zo!

houten meubels

Ben je iemand die nauwgezet alle interieurtrends in de gaten houdt en opvolgt? Dan is de kans groot dat jouw interieur weliswaar hip, maar niet bijster persoonlijk is. Tijd om daar verandering in te brengen! Kan jouw interieur wel een persoonlijk en uniek tintje gebruiken? We helpen je graag op weg met een aantal handige manieren om dat te doen.

Ga shoppen in de kringloop

De kringloop is dé plek om unieke meubeltjes te vinden die anders dan anders zijn. Een oud houten ladenkastje bijvoorbeeld, dat je met een likje verf en een paar mooie greepjes nieuw leven inblaast. Of misschien vind je wel een bijzonder tv-meubel, salontafel of boekenkast die je kunt opknappen. Met een beetje creativiteit worden het echte eyecatchers, die je uiteraard in geen enkele winkel kunt krijgen. En dat is precies wat jouw interieur persoonlijk maakt!

Naast meubels kun je natuurlijk ook decoratie shoppen in de kringloop. Een verzameling vintage vaasjes doet het altijd goed, maar wat dacht je van een mix & match fotowand met allerlei verschillende lijstjes, een stoere retro lamp of een paar vintage bordjes aan de muur in de keuken? Stuk voor stuk niet alleen uniek, maar ook nog eens heel betaalbaar!

kringloop

Laat meubels op maat maken

Het ligt voor de hand om je meubels kant en klaar te kopen in een van de vele woonwinkels. Maar is het niet veel leuker en persoonlijker om ze op maat te maken? Bezoek eens een houthandel en je zult zien dat er ontzettend veel mogelijk is qua maatwerk. Denk aan een eettafel, salontafel of sidetable in een houtsoort naar keuze, die je prima zelf kunt aflakken of zelfs schilderen in een kleur naar keuze. Of misschien wil je wel een aantal onafgewerkte houten planken aan de muur ophangen, voor die verzameling vintage vaasjes die je hebt gescoord… Wat voor project je ook in gedachten hebt, het is echt niet duur om hout op maat te laten maken, waardoor je in veel gevallen zelfs geld kunt besparen op de aanschaf van meubels.

Durf kleur te gebruiken

Als er iets is wat je interieur een persoonlijk tintje geeft, is het wel kleur. Saaie witte, grijze of overwegend beige interieurs ogen weliswaar clean en minimalistisch, erg inspirerend zijn ze niet. Durf dus gerust een opvallende tint op de muur te smeren en wees ook niet bang om diverse tinten onderling te combineren op het gebied van decoratie.

Stal herinneringen en souvenirs uit

Ook met foto’s van je reizen en unieke souvenirs geef je je interieur een persoonlijk tintje. Dit kunnen foto’s van je gezin zijn, maar ook van de plekken waar je bent geweest. Stal je souvenirs uit op een plankje en je zult zien dat het de eyecatcher van de ruimte wordt.

Kunst, kunst, kunst!

Niet is zo persoonlijk als kunst! Dit kan variëren van een bijzonder schilderij tot een beeldhouwwerk, wandkleed of handgemaakte keramieken kandelaar. Eigenlijk is alles wat handgemaakt is (en dus niet massaal geproduceerd) perfect, om de simpele reden dat je het nergens kunt kopen en dus niemand hetzelfde heeft. Misschien ben je zelf wel heel creatief en kun je iets moois maken. Zo niet, dan is het de moeite waard om te investeren in minstens één bijzonder kunstwerk. Dit doet de hele ruimte opleven en geeft je interieur een persoonlijke touch.