Knap een woning op met een renovatie van de keuken 

,
keuken (1)

Zowel bij de verkoop van een woning als de investering in een klushuis is het interessant om een renovatie van de keuken te overwegen. Een nieuwe keuken plaatsen heeft direct invloed op de waarde van het huis. Daarbij maakt het renoveren van deze ruimte het mogelijk om bijvoorbeeld een klushuis naar je eigen hand te zetten. Bij een renovatie heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor het kopen van een nieuwe inbouw koelkast, om daarmee het bestaande model te vervangen. Zo zou je ook de vaatwasser en oven kunnen vernieuwen. Deze apparaten vervangen heeft een positief effect op het energieverbruik en geeft de keuken een frisse uitstraling. Er zijn verschillende keukenzaken die dergelijke apparaten los verkopen. Een alternatief voor het vervangen van losse apparaten is het renoveren van de volledige keuken. In dit artikel lees je er meer over. 

Bestaande keuken op laagdrempelige wijze renoveren 

Schaf een nieuwe koelkast, vaatwasser, kookplaat en oven bij Keukenloods aan, om deze vervolgens door een vakman te laten monteren in de bestaande keuken. Combineer dit met het demonteren van de deuren van je keukenkasten, zodat je deze opnieuw kunt verven. Je kunt de bestaande keuken op deze manier een hele nieuwe look geven, passend bij jouw smaak. In plaats van het verven van keukenkasten zou je deze ook kunnen wrappen. In dit geval brengt men een speciale folie op de deuren aan. 

Tip: merk je een ernstige slijtage of bijvoorbeeld vochtplekken op in de keukenkasten? Kies in dat geval voor het vervangen van de volledige keuken. Je wilt voorkomen dat dit over een paar jaar alsnog moet, bijvoorbeeld door houtrot of een om andere redenen ernstig verzwakte constructie. 

keuken (2)

Nieuwe keuken laten plaatsen in je woning 

Zoals in de inleiding genoemd wordt, is het vervangen van de volledige keuken een alternatief voor het verven van keukenkasten en het vernieuwen van apparatuur. Een keuken vervangen kost meer, maar maakt het mogelijk om deze ruimte geheel naar jouw hand te zetten. Kies uit verschillende materialen, kleuren en vormen. Zeker wanneer je ontevreden bent over de huidige indeling van de ruimte is het vervangen van de volledige keuken interessant. Kies bijvoorbeeld voor een open keuken met kookeiland, ter vervanging van een bestaande L- of U-vormige keuken in huis. Of laat het uiteinde van een L-vormige keuken voorzien van een compacte bar. 

Ook je badkamer renoveren? De voordelen van een snelle badkamerrenovatie

Dat laatste gebeurt steeds vaker; de keuken wordt door een groeiend aantal huishoudens gezien als sociale ruimte. Met de barkrukken aan je L-vormige keuken of kookeiland heb je de mogelijkheid om alvast bij te praten met je partner en kinderen bij de bereiding van een maaltijd.