Snelle en goedkope make-overs voor de woonkamer

woonkamer inrichten

Vrijwel iedereen die dan eindelijk een ideale woning heeft gevonden loopt tegen hetzelfde aan: het interieur moet écht aangepakt worden. Maar ja, met de huizenprijzen die tegenwoordig de pan uit rijzen, zijn de kosten van een grondige renovatie en vernieuwing van de kamers, keuken en badkamer lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. We doen het wat zuiniger aan. Iets wat helemaal niet hoeft te betekenen overigens dat de woonkamer bijvoorbeeld geen mooie metamorfose kan ondergaan. Met een lekker laag budget kun je namelijk nog de nodige stappen zetten, die verrassend mooi uitpakken!

Low budget interieur metamorfose voor de woonkamer

De woonkamer is steevast de ruimte waar je het meeste vertoeft in huis. Hij moet dus helemaal af zijn en naar je zin zijn. Dit geldt voor de vloer, muren en raambekleding. Je eigen meubels doen de rest.

Nu kun je jouw woonkamer op voordelige en snelle wijze écht een andere look geven. Wij geven je graag de nodige tips hiervoor!

opknappen van je nieuwe woning

Muren en lakwerk

Zorg dat de woonkamer hélemaal leeg is. Bekijk de kwaliteit van het eventuele houtwerk en behandel het met opvulmateriaal indien er sprake is van beschadigingen. Behandel ook de muur met opvulmiddel, zodat je putjes, gaatjes en scheuren kunt opvullen. Kent een muur vele beschadigingen, dan kun je ervoor kiezen om hier een accentmuur met steenstrips van te maken. Een eenvoudige eigentijdse oplossing.

  • Is de muur in goede staat, kies dan een trendy verf kleur of behang.
  • Combineer vooral om een spannend te creëren.
  • Dit doe je door een accentmuur te maken, die je echt laat opvallen door een heel andere kleur of behang te geven.
  • Accentmuren zijn vooral mooi bij de zithoek en/ of eethoek, ze creëren een knus gevoel
  • Zoals gezegd vormen natuursteen steenstrips van bijvoorbeeld Isodeco een betaalbare, stijlvolle oplossing die je interieur een metamorfose bieden; geen metselwerk, maar op een schoongemaakte muur simpelweg opplakken. Die zitten muurvast!
  • Of kies voor een houten panelen wand; voor enkele honderden euro’s heb jij je woonkamer een totaal andere look gegeven.

Vloer voordelig moderniseren

Soms is het even slikken als je jouw nieuwe woning moet opknappen; er ligt niets op de vloer en je kijkt naar grijs beton. Of de hele vloer moet eruit; dan mag je blij zijn als er geen tegelvloer ligt, of tapijt. Heb je te maken met een kale bouwvloer, dan kun je daar alle kanten mee op.

Voordelige mogelijkheden voor de vloer:

  • Bij een kale bouwvloer kun je de vloer een betonlook geven.
  • Je zult de vloer moeten schoonmaken, impregneren, egaliseren met egaline, en een toplaag aanbrengen (van epoxy). Dit is een absolute low budget DIY oplossing! Goedkoper kan haast niet, en toch zo super eigentijds!
  • Kies eventueel voor laminaat, dit is de meest voordelige optie voor je vloer als je ‘m snel en netjes wil laten afwerken.
  • Laminaat kun je ook gewoon zelf leggen, bekijk de tutorials maar eens op Youtube.

Op deze manier kun jij je woonkamer gewoon super voordelig hartstikke eigentijds maken, zonder grote investeringen.