Dit zijn de vier redenen waarom je voor een makelaar met een vaste prijs moet kiezen

vaste prijs huis

Langzaam maar zeker is de makelaarswereld aan het veranderen. De grootste verandering zit hem in hoe een makelaar tarieven berekent. Waar dit vroeger altijd op basis van een commissiepercentage ging, zijn er inmiddels vele makelaarskantoren zoals KIJCK.nl waarbij er een vast tarief wordt gevraagd. In deze blog leer je meer over waarom het kiezen voor een makelaar met een vaste prijs de juiste keuze is voor zowel het kopen als verkopen van een woning.

Een zekerder resultaat

De eerste reden waarom je voor een makelaar met een vaste prijs moet kiezen, heeft te maken met de resultaten die je zult krijgen. Bij een makelaar met een vaste prijs weet je van tevoren precies wat je kunt verwachten. De makelaar wil natuurlijk dat de woning verkocht wordt, maar hij of zij wordt niet extra beloond als de woning voor een hogere prijs wordt verkocht. Dit betekent dat de makelaar zich volledig kan richten op het behalen van het beste resultaat voor jou.. Een duidelijk en transparant tarief zorgt dus voor een zekerder resultaat en een zorgeloos verkoopproces.

Je bent minder tijd aan onderhandelen kwijt

Bij de traditionele makelaardij kan het onderhandelen over de commissie veel tijd in beslag nemen. Dit gaat niet alleen over de eindprijs van de woning, maar ook over het percentage dat de makelaar verdient aan de verkoop. Bij een makelaar met een vast tarief weet je echter van tevoren precies wat je gaat betalen. Hierdoor wordt de onderhandelingstijd aanzienlijk verminderd en kan iedereen al hun tijd en energie richten op het succesvol verkopen van jouw woning.

Lees ook: Stap voor stap naar je eerste huis met Van Ekeren Kuiper in Gorinchem

Een grotere kans op een succesvolle verkoop

Een makelaar met een vast tarief heeft vaak meer gedrevenheid om woningen succesvol te verkopen. Omdat hun loon niet afhangt van de verkoopprijs, is hun prioriteit de verkoop zelf. Dit betekent dat ze mogelijk harder werken om een koper te vinden, de beste eigenschappen van de woning benadrukken, en effectieve marketingstrategieën gebruiken. Ze zijn ook vaak bereid om extra mijl te gaan om ervoor te zorgen dat de verkoop doorgaat. Het resultaat is een grotere kans op een succesvolle verkoop met een makelaar die werkt voor een vast tarief.

Succesvolle verkoop huis

Je krijgt een eerlijke deal

Bij traditionele vastgoedtransacties is het vaak moeilijk om te bepalen of je een eerlijke deal krijgt, voornamelijk omdat de vergoeding van de makelaar is gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs. Bij een vast tarief is dit echter niet het geval. De vergoeding van de makelaar is vooraf vastgesteld en niet gekoppeld aan de verkoopprijs. Dit betekent dat de makelaar geen financieel voordeel heeft bij het opdrijven van de prijs. Het resultaat is een transparanter en eerlijker proces, waarbij je de zekerheid hebt dat je de best mogelijke deal krijgt.

Tip!
Een huis kopen is tegenwoordig topsport. Je moet goed bijhouden wat er aan nieuwe huizen in de verkoop komt en het liefst meteen reageren. Anders grijp je er wellicht naast. In heel Nederland is dat het geval, maar de regio Utrecht is een van de regio’s waar de huizen helemaal super snel verkocht worden. Gelukkig werken de makelaars daar prima samen, zodat jij als koper een goede kans maakt om je droomwoning te vinden. Helemaal als je een aankoopmakelaar in Utrecht een zoekopdracht geeft. Hoe dat zit? Lees het in dit blog.