Dweilen van met de kraan open? Op deze vloeren is dat geen probleem; Praktische vloeren voor een druk gezin!

houten vloer en vloerverwarming

Er zijn van die onderdelen in een woning die je snel even kiest, waarna je weer overgaat tot de orde van de dag. Maar er zijn ook zaken waarbij het goed is nét even wat langer na te denken. Vooral omdat hier nogal wat zaken een rol spelen. Het uitkiezen van de juiste vloer is hier een voorbeeld van. Naast dat je natuurlijk de mooiste vloer voor jouw situatie wilt, wil je ook dat het lang meegaat en het zijn waarde behoudt. Zeker in een druk gezinsleven kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. Hoe jij de juiste vloer kiest voor jouw situatie? Lees snel verder.

Praktische vloeren

Wanneer een vloer mooi is, wil dat nog niet direct zeggen dat het ook praktisch is. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt is het soms een behoorlijke uitdaging om de vloer een beetje netjes en schoon te houden. Daarom is het goed hier bij de keuze voor jouw vloer al rekening mee te houden. Je kan van jezelf nog zo schoon zijn, de ene vloer kan echt een stootje meer hebben dan de ander. Op dit moment kunnen we drie soorten vloeren als zeer praktisch en stoot bestendig noemen en dat zijn pvc vloeren, laminaat vloeren en gietvloeren. Hierna lichten we ze allemaal kort toe.

PVC vloeren

Een pvc vloer kan eruitzien als hout, maar dat is het niet. Deze vloeren worden gemaakt van kunststof en bevatten verschillende lagen polyvinylchloride. Dit doet niets af aan de look, een pvc vloer heeft wel daadwerkelijk de uitstraling van een houten vloer.  Maar ook tegels en andere motieven zijn mogelijk. Een pvc vloer is zo ontwikkeld dat het geluidswerend is, geen vuil of stof vasthoudt en eenvoudig schoon te maken is. Daarmee is het een ideale vloer voor in de woonkamer of -keuken. 

Laminaat vloeren

Laminaat kent dezelfde uitstraling als pvc, maar is wel gemaakt van echt hout. Dit zorgt ervoor dat laminaat ook iets kwetsbaarder is, want het is zachter dan pvc. Laminaat is vaak goedkoper dan PVC en daardoor een slimme keuze. Wel geleidt het de warmte van vloerverwarming minder en is het iets gevoeliger voor slijtage. Toch is laminaat nog steeds een goede keuze, door de samenstelling is het minder gevoelig voor weersinvloeden dan bijvoorbeeld echt parket.

Gietvloer

Ten slotte nog de laatste, praktische vloer en dat is de gietvloer. Deze wordt letterlijk gegoten en heeft vaak een beton look. Dit past binnen de woontrends van dit moment en geven een industriële touch aan een woning. Het is wel echt voor de liefhebber, het kan namelijk ook een ongezellige uitstraling hebben. Het is wel een zeer praktische vloer. De betonvloer is tegen al het geweld opgewassen!

Houd bij de keuze voor een vloer rekening met alle aspecten die en rol spelen. Ook de praktische kant is belangrijk. Zo kan tapijt wel weer helemaal de trend zijn, maar echt praktisch is het niet met kleine kinderen. Houd hier rekening mee, en je kiest in een paar stappen de ideale vloer voor de toekomst.