Een goede basis is een goed begin

welke vloer kiezen

Eindelijk heb je een nieuwe woning gevonden. Tijd om het in te richten! Je kunt ervoor kiezen om eerst de meubels te kiezen, maar dit is niet zo’n handige volgorde. Het kan dan al snel een bij elkaar geraapt zooitje gaan lijken. We raden dan ook zeker aan om eerst te zorgen dat er een goede basis in huis is met bijvoorbeeld een laminaatvloer en mooie kleuren op de wanden. We gaan je vertellen hoe je de juiste basis creëert.

Waar begin je?

Voordat je kunt beginnen met het creëren van een goede basis in juist, is het wel zo fijn om te weten wat je smaak is en voor welke sfeer je wilt gaan. Je kunt dit het beste doen door een moodboard te maken.  Op een moodboard verzamel je alles wat je mooi vindt in een interieur. De kans is groot dat hier al snel een bepaalde stijl en bepaalde kleuren naar voren komen. De kleuren kun je als basis nemen van je interieur. Je kunt hiervoor kiezen voor bijvoorbeeld een lichte en neutrale kleur op de muur, maar ook een accentmuur kan een goede basis vormen. Google even online naar verschillende kleurenpaletten voor inspiratie.

houten vloer

Kleuren en de vloer

Nu je er achter bent welke kleuren je als basis wilt, ben je al een heel eind. Dit is vaak het makkelijkste en een muur verven is ook een makkelijke verandering om door te zetten.  Daarnaast is de vloer natuurlijk ook een flink groot oppervlak in de woning. Hier de juiste keuze voor maken is dan ook belangrijk en een moeilijke keuze. Je kunt met een vloer veel kanten op. Veel mensen kiezen door de prijs en het gemak van het leggen voor een laminaatvloer, maar ook een tegelvloer biedt steeds meer mogelijkheden. Een tegelvloer of pvc-vloer is perfect in combinatie met een vloerverwarming. Ook met laminaat of een houten vloer kun je veel kanten op qua kleur en manieren waarop het gelegd wordt. Wat je het mooiste vindt qua vloer zal hoogstwaarschijnlijk ook al naar voren zijn gekomen op je moodboard.

Lees ook: Besparen op de aankoop van je nieuwe keuken

De goede basis

Met de juiste kleuren en een mooie vloer heb je al een goede basis gemaakt voor de rest van je interieur. Je kunt het ook als uitgangspunt zien. Wanneer je de basis rustig hebt gehouden kun je juist met meubels in huis wat meer risico nemen. Heb je juist voor een kleurrijke basis gekozen, kun je de meubels juist wat meer neutraal houden. Met een goede basis kun je alle kanten maar op in je interieur!