Een vloer in je nieuwe kamer: PVC kliktegels of plaktegels?

Vrouw in een elegante jurk ligt ontspannen op een vloer met PVC kliktegels, waarbij de gladde en moderne uitstraling van de plaktegels de serene sfeer van de ruimte versterkt.

Wanneer je net je eigen plekje hebt, of gewoon toe bent aan een nieuwe look voor je kamer, is het kiezen van de vloer een van de belangrijkste keuzes die je moet maken. Maar waar moet je beginnen? PVC kliktegels en plak tegels zijn tegenwoordig superpopulair, en niet zonder reden. Laten we eens kijken waarom.

PVC plak tegels

Als je niet echt een klusser bent, maar toch zelf je vloer wilt leggen, dan kunnen PVC plak tegels een uitkomst zijn. Deze tegels hebben namelijk een zelfklevende onderkant, waardoor je als een soort stickers op een egale vloer kunt plakken. Dat betekent dat je binnen no-time een nieuwe vloer hebt zonder al te veel gedoe. Bovendien zijn deze tegels erg onderhoudsvriendelijk en geluidsdempend, wat ideaal is als je bijvoorbeeld in een druk studentenhuis woont. En het mooiste is: je kunt kiezen uit een breed scala aan dessins, van hout tot marmerlook. Voor ieder wat wils dus.

moderne woonkamer met tegels van pvc. Grote raampartij, vloerkleed en een hoekbank van stof

PVC kliktegels

PVC kliktegels zijn een andere geweldige optie, vooral als je op zoek bent naar iets wat stevig en duurzaam is. Het kliksysteem maakt het leggen van de vloer (bijna) een leuke klus. Ook als je nog nooit eerder een vloer hebt gelegd, lukt het je waarschijnlijk zonder al te veel problemen. Net als bij de plaktegels zijn er bij kliktegels eindeloze mogelijkheden wat betreft de stijl. Wil je een betonlook voor een industriële stijl, of liever iets warms en natuurlijks? Het kan allemaal. Daarnaast zijn deze tegels vochtbestendig, dus ook perfect voor in ruimtes zoals de badkamer of keuken.

Hoe kies je een vloer?

Of je nu voor plak tegels of kliktegels gaat, het belangrijkste is dat je een vloer kiest die past bij jouw stijl en interieur. Beide soorten tegels zijn geschikt voor vloerverwarming, dus daar hoef je in ieder geval geen rekening mee te houden. Het leggen van kliktegels is misschien iets eenvoudiger voor een beginner, dus heb je niet veel ervaring met het leggen van vloeren, dan zouden kliktegels een streepje voor kunnen hebben. Maar los daarvan zou voornamelijk de stijl van de vloer je keuze moeten beïnvloeden. Kun je geen kliktegels vinden in de stijl die je zoekt, dan kies je voor plaktegels, en andersom!