Last van wespen thuis? Hier moet je aan denken!

wespen thuis

Het is zomer en dat betekent dat we volop genieten van de zon, het buitenleven en de gezelligheid. Helaas brengt de zomer ook een aantal ongewenste gasten met zich mee, namelijk wespen. Deze vervelende insecten kunnen voor veel overlast zorgen, vooral als ze hun nest hebben gebouwd in de buurt van jouw huis. In dit artikel geven we je een aantal tips om wespen op een veilige en effectieve manier te bestrijden.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt zeker ook voor wespen. Om te voorkomen dat wespen zich in de buurt van jouw huis gaan nestelen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ten eerste is het belangrijk om voedselresten zoveel mogelijk op te ruimen. Wespen zijn namelijk dol op zoetigheid en vlees en als ze eenmaal een bron van voedsel hebben gevonden, zullen ze blijven terugkomen. Zorg er dus voor dat je de vuilnisbak goed afsluit en dat er geen etensresten op tafel of op het aanrecht blijven liggen. Daarnaast kun je ervoor zorgen dat er geen naden en kieren in jouw huis zijn waar wespen zich kunnen nestelen. Controleer daarom regelmatig de buitenkant van je huis op plekken waar wespen hun nest zouden kunnen bouwen, zoals onder de dakrand of in de spouwmuur. Als je kleine gaatjes of scheurtjes ziet, dicht deze dan zo snel mogelijk. Zo voorkom je dat wespen zich in jouw huis gaan nestelen.

Wespennest verwijderen

Als je toch last hebt van wespen bij jouw huis, dan kan het zijn dat ze een nest hebben gebouwd. Het is belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen, vooral als er kinderen of mensen met een wespenallergie in de buurt zijn. Het verwijderen van een wespennest is echter geen gemakkelijke klus en het is dan ook verstandig om hier een professional voor in te schakelen. Een professional kan het nest op een veilige en effectieve manier verwijderen, zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Het is belangrijk om het nest niet zelf te verwijderen, omdat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. Wespen worden namelijk agressief als ze zich bedreigd voelen en kunnen dan gaan steken. Dit kan bij mensen met een wespenallergie levensbedreigend zijn.

Lees ook: Huis kopen of huren? Ga voor een tuin met kunstgras!

Wespenval

Als je geen last hebt van een wespennest, maar wel van losse wespen bij jouw huis, dan kan een wespenval een goede oplossing zijn. Een wespenval is een apparaatje dat je kunt neerzetten op een plek waar veel wespen zijn, bijvoorbeeld in de buurt van een vuilnisbak of barbecue. De wespen worden aangetrokken door de zoete geur van het lokmiddel in de val en zullen vervolgens in de val terechtkomen. Er zijn verschillende soorten wespenvallen verkrijgbaar, van simpele plastic flesjes tot ingewikkelde elektrische apparaten. Het is belangrijk om een wespenval te kiezen die past bij jouw situatie en die veilig is in gebruik. Let er bijvoorbeeld op dat de wespenval geen gevaar oplevert voor kinderen of huisdieren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *