Thuis in een huurwoning: stijlvolle decoratietips

stijlvolle decoratietips

Wanneer je een woning huurt, betekent dat niet dat je concessies moet doen op het gebied van stijl en huiselijkheid. Met de juiste decoratie kun je een persoonlijk tintje toevoegen aan jouw woning. In dit artikel delen we decoratietips voor een gezellige sfeer zonder grote permanente veranderingen aan te brengen. Dat scheelt weer een hoop herstelwerk bij een verhuizing!

1. Flexibel ophangsysteem met rails

Een flexibel ophangsysteem is dé manier om je huurwoning te transformeren zonder allerlei spijkers in de muren te slaan. Je kunt bijvoorbeeld een slim ophangsysteem kopen met een plafond-aansluitende ophangrail. Na de eenmalige montage kun je de positie van de fotolijsten en schilderijen eindeloos blijven aanpassen zonder extra gaten te maken. Het systeem gaat naadloos op in de ruimte, dus zal niet opvallen of storend ogen.

2. Verwijderbare muur- en raamstickers

Breng snel en gemakkelijk karakter in je huurwoning met verwijderbare stickers. Deze kun je als wandstickers op de muur plakken of als statische folie op het raam aanbrengen. Je kunt het verwijderen zonder beschadigingen of plakresten achter te laten. In sommige gevallen zijn de stickers zelfs herbruikbaar.

3. Vloerkleden voor meer warmte

Vloerkleden voor meer warmte

Decoratie hangt niet alleen aan de muur, maar kan ook op de vloer liggen. Vloerkleden zijn erg decoratief en brengen direct meer warmte in huis. Kies voor een extra groot kleed om eenheid te creëren en misschien wel een verouderde vloer te verbloemen. Je kunt het vloerkleed gewoon meenemen naar je volgende woning, waardoor het een duurzame decoratiekeuze is.

4. Kamerplanten als sfeermakers

Kamerplanten als sfeermakers

Voeg een vleugje groen toe aan het huurhuis met kamerplanten. Maak gebruik van verschillende potten en plantensoorten voor een speels effect. Planten zijn niet alleen erg trendy, maar zorgen ook voor een frisse en levendige sfeer. Bovendien kun je deze decoratie gemakkelijk verplaatsen en meeverhuizen.

Heb jij een orchidee in huis of speel je wel eens met het idee om er eentje in huis te nemen? Ik vind dat planten veel doen met je interieur. Soms ben je zoekende of ontbreekt er iets. Lees het artikel van Wooninfluencer Yvonne Blom

5. Slim gebruik van verlichting

Maak slim gebruik van verlichting in een huurwoning. Kijk welke aansluitingen er zijn en vermijd het boren van extra gaten in plafonds. Voeg liever een aantal vloerlampen en tafellampen toe die je gewoon in het stopcontact kunt steken. Er zijn ook kleine sfeerlampen verkrijgbaar die werken op batterijen. Deze kun je dus overal in huis neerzetten zonder blijvende sporen achter te laten.

Lees ook: Zelfstandig je oude dag tegemoet gaan én om hulp vragen als het nodig is: zo doe je dat

6. Grote wandkast met decoratie

Een grote wandkast biedt niet alleen meer opbergruimte, maar kan ook fungeren als een decoratief pronkstuk in huis. Gebruik de kast voor het tentoonstellen van je favoriete boeken, persoonlijke souvenirs, fotolijstjes en andere decoratieve items. Het voordeel is dat je kunt blijven afwisselen met de indeling.