Tips voor een tijdloos interieur dat jaren mooi blijft

Moderne woonkamer met een tijdloos interieur, bestaande uit een grote grijze bank, houten vloer, licht vloerkleed en glazen schuifdeuren die openen naar een ruim buitenterras met eettafel, omringd door veel groen voor een luchtige en uitnodigende sfeer.

Een huis inrichten is moeilijker dan het lijkt, zeker met de vele woontrends en stijlen waar je uit kunt kiezen. Gelukkig is het ook een optie om de inrichting neutraal en tijdloos te houden. Dit is niet alleen makkelijker te realiseren, maar blijft ook veel langer mooi. Een interieur dat niet onderhevig is aan trends is namelijk ook over tien jaar nog ‘hip’ en hoeft dus niet constant geupdate te worden. Wij geven je graag wat handige tips waarmee je een tijdloze inrichting neerzet, waar je gegarandeerd jarenlang plezier van hebt.

Houd een neutraal kleurenpalet aan

Het eerste wat je moet doen is een kleurenpalet kiezen. Als je een tijdloos interieur wilt, ga je natuurlijk voor een mix aan ingetogen, neutrale kleuren. Voor een strakke, industriële look ga je het beste voor zwart met (spier)wit en een paar koele grijstinten. Vul dit aan met accenten in donkerblauw of (mos)groen. Vind je een wat warmere, knussere look juist fijn? Dan zijn gebroken wit, beige en bruin erg fijn. Een mooie terracottatint op de muren bijvoorbeeld, of misschien beige dat net een beetje naar roze neigt.

Ga voor een basic vloer

en minimalistisch ingerichte ruimte met een lichtblauwe fauteuil, een bijzettafeltje en een gele staande lamp, geplaatst op een strakke, lichtgrijze PVC vloer. De vloer draagt bij aan de moderne en strakke uitstraling van het interieur.

De vloer is een van de eerste dingen die je ziet en hij heeft een grote invloed op de algehele uitstraling. In een vrij neutraal interieur valt hij extra op, dus bespaar hier zeker niet op! Visgraat PVC vloeren zijn op dit moment erg in trek en een slimme keuze voor wie van een klassieke, tijdloze look houdt met een modern tintje. Een visgraatvloer kan immers ook over 10 of 20 jaar nog. Over het algemeen kun je het beste een lichte tint kiezen, zoals eiken. De donkere kleuren ogen vaak wat traditioneler, en hoewel ook dat heel tijdloos kan ogen, is het wel ietwat ouderwets. Bij Cavallo Floors kunnen ze je uitgebreid advies geven en meedenken over de juiste basis voor jouw interieur.

Deze decoratie doet het altijd goed

Je huis op tijdloze wijze stylen is niet zo moeilijk! Planten zijn bijvoorbeeld altijd goed, net als bloemen. Over het algemeen kun je vazen, posters en kussens uitkiezen in elke gewenste stijl, zolang je je houdt aan het gekozen kleurenpalet. Probeer daarbij drukke printjes en motieven te vermijden, maar ga bij voorkeur voor effen stoffen en niet al te drukke afbeeldingen. Want hoe minimalistischer je interieur, hoe tijdlozer. Foto’s zijn natuurlijk altijd goed. Deze maken je interieur persoonlijk, zonder dat je er een specifieke woonstijl mee neerzet.

Less is more

Het belangrijkste wat je in gedachten moet houden bij het creëren van een tijdloos interieur is dat het al gauw teveel is. Durf daarom te schrappen en maak er geen bonte kermis van. Het voordeel daaraan is dat de ruimte dan als vanzelf niet alleen groter, maar ook luxer oogt. Het zijn niet voor niets de meest minimalistische interieurs die je geregeld terugvindt in exclusieve woonbladen. Tijdloos stylen is een kunst, maar met onze tips is ook jouw huis binnenkort helemaal klaar voor de komende tien, twintig jaar…