Verhuizen zonder gedoe? Gebruik deze vier tips!

Verhuizen zonder gedoe? Gebruik deze vier tips!

Een verhuizing is een gebeurtenis die vaak gepaard gaat met stress en hectiek. Toch kun je het met de juiste voorbereiding en organisatie best wat soepeler laten verlopen Gebruik bijvoorbeeld de volgende vier tips voor een stressvrije verhuizing.

1.     Start op tijd met plannen

Een vroege start maken met de voorbereidingen is de sleutel tot een succesvolle verhuizing. Begin met het maken van een gedetailleerd verhuisplan. Noteer belangrijke data, zoals de verhuisdatum, en maak een checklist van taken die moeten worden voltooid. Wat moet er gedaan zijn voordat verhuisbedrijf Leiden voor de deur staat? Hoe eerder je begint met de voorbereidingen, hoe meer tijd je hebt om alles in goede banen te leiden.

Lees ook: Met deze tips voel je je snel thuis in een nieuwe woning

2.     Meenemen of wegdoen?

Natuurlijk kun je al je bezittingen zonder er verder over na te denken in verhuisdozen gooien. Toch is de kans dan groot dat je veel spullen meeverhuisd, die eigenlijk al lang overbodig, kapot of te veel zijn. Voordat je begint met inpakken, is het daarom slim om je bezittingen goed te bekijken en opnieuw te waarderen. Stel jezelf de vraag: heb ik dit nog nodig, of kan ik er iemand anders blij mee maken? Minder bezittingen betekent minder om in te pakken en minder om uit te pakken op je nieuwe locatie. Zo maak je echt een frisse start!

Verhuizen: Stel jezelf de vraag: heb ik dit nog nodig, of kan ik er iemand anders blij mee maken

3.     Pak slim in

Zorg voor voldoende verpakkingsbenodigdheden voordat je begint met inpakken. Denk aan stevige verhuisdozen, die makkelijk meekunnen in de vrachtauto van verhuisbedrijf Den Haag, maar ook aan bijvoorbeeld tape, markers en andere benodigdheden. Begin vervolgens met het inpakken van spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Label de dozen duidelijk met de inhoud en de kamer waar ze naartoe moeten in je nieuwe woning. Dat kost nu misschien wat meer tijd, maar uiteindelijk vergemakkelijkt dit het uitpakproces.

lees ook: Je huis verduurzamen: alles wat je moet weten

4.     Stop documenten niet onderin een doos

Stel je voor: de dag van de woningoverdracht is daar, je mag naar de notaris om je handtekening te zetten, maar kan je legitimatiebewijs niet meer vinden. Dat klinkt heel dom, maar helaas gebeuren deze dingen vaker dan je denkt! Bewaar belangrijke documenten zoals identificatie, verzekeringspolissen, medische dossiers en verhuiscontracten daarom op een veilige plek die gemakkelijk toegankelijk is en verhuis deze spullen als laatste. Maak eventueel digitale kopieën van belangrijke papieren. Dit helpt bij het oplossen van eventuele problemen die zich kunnen voordoen tijdens of na de verhuizing.