Wist jij dat kunststof jou veel onderhoud kan besparen?

boeiboord

Wie een eigen huis heeft, heeft nooit meer vrije tijd. Het is een spreuk die veel mensen die de trotse bezitter van een eigen woning zijn, zullen herkennen. Er is altijd wel een klusje te doen en of je het nou wilt of niet; het onderhoud voert zichzelf niet uit. Heb jij soms het idee dat je omkomt in het vele onderhoud, kijk dan eens naar mogelijkheden om zoveel mogelijk met onderhoudsvrije materialen te werken. Deze kun je het beste inzetten op plekken waar je zelf niet zo snel kunt komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je gevelbekleding, je windveren en je boeidelen. Om je een indruk te geven van de mogelijkheden, leggen wij je graag uit wat je allemaal kunt doen met kunststof.

Een boeiboord van kunststof

Het dak van je woning zorgt ervoor dat jij geen natte voeten krijgt wanneer het regent. Vandaar dat het belangrijk is dat alle onderdelen van je dak goed onderhouden worden omdat je anders lekkage krijgt. Zorg er daarom altijd voor dat je boeiboord in goede conditie is. Een boeiboord is soms lastig te onderhouden en daarom is het aan te raden om een boeiboord van kunststof te kiezen. Dit materiaal is verkrijgbaar in vele kleuren en kan met een heel natuurlijke houtlook geleverd worden. De tijden dat kunststof namelijk gelijkstond aan ‘plastic’ liggen namelijk ver achter ons. Tegenwoordig kun je heel natuurlijke, landelijke looks aanbrengen door met kunststof te werken.

Vervang je boeidelen

Een ander onderdeel van je woning dat in goede staat moet blijven, zijn je boeidelen. Deze boeidelen zorgen ervoor dat wind en regen niet onder de dakbedekking kunnen komen. Houten boeidelen moeten daarom altijd goed in de verf gezet worden, maar nog beter is het om ze te vervangen door kunststof delen. Zo vervang je zelf je boeidelen. Je bestelt eerst een aantal samples bij je leverancier om te zien welke kleur het beste bij jouw woning past. Misschien is dit wit, misschien heb je liever een donkere, landelijke kleur zoals donkergroen. Vervolgens geef je de maten door van de platen die jij nodig hebt en je leverancier zal alles op maat afleveren. Desnoods kan deze de boeidelen ook voor je monteren zodat jij er geen werk meer van hebt. Doe je het zelf, vergeet dan niet om alle benodigde materialen mee te bestellen. Je leverancier kan je vertellen wat je allemaal nodig hebt.

Lees ook: Op zoek naar Gietvloer? Wij helpen je kiezen

Check het kunststof voor binnenshuis ook!

Wist je dat je ook binnenshuis veel kunt doen met kunststof? Wat dacht je van een mooi spatscherm in je keuken? Met dit scherm op de achterwand van je aanrecht heb je spetters zo van de muur geveegd. Bekijk de vele designs bij je leverancier om te zien welke kleur het beste bij jouw interieur past. Er zijn volop mogelijkheden beschikbaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *