Zo creëer je een hotel chique slaapkamer

hotel chique fauteuil

De echte interieurliefhebber is het vast niet ontgaan: de hotel chique woonstijl is hipper dan hip! En hoewel deze het ook prachtig doet in woon- en eetkamers, is de slaapkamer natuurlijk bij uitstek dé plek waar deze stijl goed tot zijn recht komt. Met onze tips creëer je zelf in een handomdraai een hotel chique slaapkamer waar je echt het gevoel hebt alsof je in een luxe vijfsterrenhotel logeert. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

De beste basis en meubels voor een hotel chique slaapkamer

Deze woonstijl staat bekend om zijn luxe uitstraling, en dat zie je al in de basis. Denk aan mooie visgraatvloeren of hoogpolig tapijt, behang met een glimmend oppervlak of exclusieve gordijnen van velvet of linnen. Wees dan ook niet bang om gedurfde keuzes te maken, want het is niet gauw teveel. Ga bijvoorbeeld voor behang met een XL motief, als echte eyecatcher aan de wand, en combineer dit met een meubels gemaakt van exclusieve materialen. Een notenhouten bed is bijvoorbeeld prachtig, maar ook een boxspring van een mooie stof kan heel goed. Een mooi hoofdeind is heel belangrijk, dit geeft het bed extra allure, dus bespaar daar niet op!

Ook voor de rest van de meubels kies je het beste voor een mooie mix aan luxe materialen. Een fauteuil van velvet stof bijvoorbeeld, of een dressoir met een marmeren blad.

LEES OOK:
In 5 stappen naar een feestelijk gedecoreerd huis voor de kerst

Welke kleuren passen bij deze woonstijl?

De hotel chique woonstijl staat bekend om zijn warme kleurenpalet, dat een heel knus geheel oplevert. Er wordt doorgaans voor een mix aan warme tinten gekozen, zoals rood, roze en paars, maar vergrijsd aquablauw kan ook heel goed. Kies bij voorkeur voor wat donkerdere tinten en laat de witkwast achterwege. Zelfs het plafond mag je gerust mee schilderen met de muren, voor een extra wow-effect! Kies echter wel een ietwat afgezwakte of vergrijsde kleur voor de basis, de kleuraccenten voeg je vervolgens toe met accessoires. Daarvoor kun je denken aan meer sprekende tinten, zoals fluor roze, kobaltblauw of lila. En natuurlijk doen ook zilver, goud en koper het super goed in een hotel chique slaapkamer!

Ook leuk om te lezen: De ideale nachtrust: hoe kies je het beste matras voor jouw nieuwe thuis?

Tips voor styling in hotel chique stijl

Om de ruimte helemaal af te maken zijn natuurlijk ook de accessoires belangrijk. Daarbij is het vooral belangrijk dat je niet voor een overdaad aan prullaria gaat, maar zorgvuldig je decoratie kiest, het liefst met een artistiek tintje. Kunst aan de muur mag bijvoorbeeld echt niet ontbreken, net als een paar kaarsen voor extra sfeer. Marmeren of handgeblazen, glazen vazen zijn prachtig, vol met (nep)bloemen natuurlijk, en ook qua verlichting ga je voor een echte eyecatcher aan het plafond.

hotel chique

Wil je het echt goed doen? In een hotel chic interieur wordt veel aandacht besteed aan de details. Vervang daarom ook de stopcontacten en lichtschakelaars voor luxe exemplaren, bijvoorbeeld met een zwarte of matgouden finish. Hetzelfde geldt voor deurklinken en greepjes op kasten of lades. Zo zorg je ervoor dat de hele ruimte klopt en deze zo uit een exclusief hotel lijkt te komen. En dat slaapt wel zo lekker, niet?